Originale prinieslo do Prešova pravú taliansku pizzu pečenú na dreve. Počas pandémie predstavili špeciálny produkt

  • "Kto náš produkt neochutnal, nevie, o čom je food porn," tvrdí tím prešovskej pizzérie Originale
  • Vďaka ich pravej talianskej pizze ich neskolila ani pandemická kríza
  • Dokonca sa vynašli a predstavili celkom nový produkt, aký predtým na našom trhu chýbal
Originale
  • "Kto náš produkt neochutnal, nevie, o čom je food porn," tvrdí tím prešovskej pizzérie Originale
  • Vďaka ich pravej talianskej pizze ich neskolila ani pandemická kríza
  • Dokonca sa vynašli a predstavili celkom nový produkt, aký predtým na našom trhu chýbal

Prešovčanom ju určite netreba veľmi predstavovať, prevádzka s názvom Pizzeria Originale sa už za krátky čas stala v meste populárnou. Jej koncept je v celoslovenskom merítku jediným svojho druhu, nakoľko jej tím spolupracuje s inštitútom Scuola pizza Italiana. Pizza sa tu pečie výlučne v pravej talianskej peci na drevo a hovorí sa, že ten, kto ju ochutná, tento aspekt spozná už po prvom hryze. 

Za projektom Originale stojí podnikateľ Peter Kriš, ktorý sa rozhodol zhmotniť svoju dlhodobú gastro víziu. Svoje sily spojil s Pizza Maestrom –  Gianluca Pietanesim. Gianluca je zároveň jeden z inštruktorov Talianskej školy pizze, preto si nádejní pizzéri z celého Slovenska budú môcť už čoskoro v tejto prevádzke urobiť špeciálny kurz, vďaka ktorému sa stanú skutočným „pizzaiollom“.

zdroj: Peter Kriš/ Originale

Keďže samotný koncept Originale je postavený na vysokej kvalite, tak aj investície do projektu neboli práve nízke. Podľa Kriša sa rátajú v desiatkach tisíc eur, pričom jednu z najmarkantnejších si vyžiadala práve spomínaná talianska pec na drevo. Ceny profesionálnych pecí na pizzu sa v závislosti od značky pohybujú od 5-tisíc až po cca. 30-tisíc eur.

„Rátať návratnosť v tejto dobe je ťažké, a úprimne, ak by sme hneď rátali len s návratnosťou, tak by sme sa nikam neposunuli. Počas fungovania prevádzky sa investuje aj do iných projektov, a preto je tá ‚návratnosť’ ďalej v obehu,“ povedal pre Startitup Peter Kriš.

zdroj: Originale

Tím prevádzky priznáva, že zo začiatku sa obávali aj prípadného neúspechu.

„My sa však riadime heslom, že strach je predchodca zlyhania, a preto sme do toho išli naplno. Navyše nášmu produktu veríme a vieme, čo ľuďom podávame, preto sme verili, že to pochopia aj klienti. Popravde to aj tak je a tešíme sa vernej klientele, ktorú si nesmierne vážime.“

zdroj: Originale

Späť však ku samotnej pizze z dielne Originale. Podľa zakladateľov značky je unikátna už v samotnom spôsobe prípravy. „Možno pizzu ľudia berú ako nejaký bežný pokrm, ale v skutočnosti je za tým ukrytá obrovská dávka umenia, vášne a skúseností. Preto si dovolíme tvrdiť že sme iní v každom smere.“  Cenny pizze sa tu pohybujú od 5,60 eur až po 15,90 eur v prípade tej gurmánskej.

Prešovskí podnikatelia skúšajú nové ingrediencie a chute, ale zároveň si potrpia na tradíciu a kvalitu. Pizzu pečú zásadne pri 400 stupňoch na dreve a celý proces ich výroby sa nezaobíde ani bez výberovej múky či syra.

zdroj: Originale

Samozrejme aj tejto prevádzke dala pandémia COVID-19 poriadny úder. Podpísala sa na tržbách, a zároveň aj na počte objednávok. Našťastie sa tím Originale pohotovo vynašiel a v krátkom čase spustil rýchlu donášku.

„V roku 2020 sme dosiahli tržby, ktoré nás dokázali len tak tak držať nad vodou. Keďže sme otvorili pol roka pred pandémiou, teší nás, že sme si v tomto krátkom čase vytvorili klientelu, ktorá nás podporuje aj v týchto časoch.  Náš cieľ je dvihnúť tržby na úroveň, ktorá nám pomôže s investíciami do druhých projektov.“ 

zdroj: Originale

Pizza Base

Ako sa vraví, všetko zlé je na niečo dobré. V tomto prípade vďaka pandémii predstavil tím pizzérie svoj ručne vyrábaný chladený produkt Pizza Base, ktorý si môžeš vychutnať aj u seba doma. Kvalitatívne je pritom na úrovni talianskej pizze z reštaurácie.

„Snažili sme sa vymýšľať nové projekty, ktoré nám teraz pomáhajú sa s krízou ako tak popasovať. Hlavnou prioritou počas pandémie bolo a je udržať náš tím, ktorý je dušou konceptu Originale.“

zdroj: Originale

Aj keď Prešov má podľa majiteľa pizzérie niečo do seba, nebránia sa ani expanzii do iných slovenských miest. To, v akej forme to bude, zostáva zatiaľ tajomstvom.

„Určite plánujeme širšiu expanziu a zväčšenie nášho tímu, ktorý budú ruka v ruke dopĺňať nové moderné technológie. Samozrejme chceme, aby naša expanzia bola na úrovni a pripravená do posledného detailu s tou najlepšou kvalitou.“ 

zdroj: Originale

Aj keď podnikať v gastre si žiada veľkú obetu, nádejným podnikateľom tím Originale praje a radí, aby sa nevzdávali, verili svojmu projektu a nenechali sa odradiť niekedy náročnou byrokraciou.

„Odporúčame aj štipku bláznovstva, ktorá človeka prinúti pustiť sa do vecí, ktoré by mu za normálnych okolností nenapadli. Samozrejme, ak má človek vlastnú predstavu o podnikaní, je lepšie, ak si vypočuje viac názorov a pohľadov aj od niekoho, kto s tým má viac skúseností. Viac názorov a pohľadov vedie k zlepšeniu,“ dodáva Peter Kriš.

Zdroj: Originale

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech