Tento bratislavský office je prototypom dokonalého pracovného prostredia

  • Kedysi potravinové družstvo, neskôr pohostinstvo
  • Dnes po rekonštrukcii slúži ako sídlo projektovej a developerskej spoločnosti
office
Tomáš Manina
  • Kedysi potravinové družstvo, neskôr pohostinstvo
  • Dnes po rekonštrukcii slúži ako sídlo projektovej a developerskej spoločnosti

Stavba z dvadsiatych rokov minulého storočia sa navonok takmer nezmenila. Interiér však prešiel komplexnou prestavbou, ktorá sa nesie v duchu zdravého konzervativizmu, s dôrazom na kvalitu použitých materiálov. Prízemie s prepojením na pater námestia obsadilo predajné miesto s klientskym kontaktom a kantína s kuchyňou pre zamestnancov. Poschodie je určené práci.

Zobraziť celú galériu (14)
zdroj: Tomáš Manina

Viac o projekte napísali autori:

Investor nás oslovil s požiadavkou na návrh interiéru pre developerskú firmu v krásnom historickom objekte mestského domu vo Vajnoroch v Bratislave.

Na základe malej vyzvanej súťaže sme boli vybraní na spracovanie projektu. Materiálový a dispozičný koncept priestorov reflektuje ich funkciu. Použitím prírodných, poctivých materiálov v kombinácií so súčasnou estetikou sme vytvorili priestory zachovávajúce historický ráz objektu s funkciami moderných pracovných priestorov.

Objekt je tvorený troma podlažiami s rozdielnou funkciou. V podzemnom podlaží sa nachádza spoločenský priestor vínnej pivnice a lounge kde sme sa rozhodli priznať surové stavebné prvky interiéru v kontraste s vloženými drevenými prvkami stolov či vínnej steny.

Prízemie je verejnou časťou objektu s predajným miestom, spoločnou variabilnou kuchyňou a barom, ktorému dominuje medený kubus barovej skrine. Diferenciácia jednotlivých funkčných celkov je viditeľná hlavne v materiáloch podláh a typoch svietidiel.

Zobraziť celú galériu (14)
zdroj: Tomáš Manina

Prvé poschodie je priestorom pre prácu a je srdcom celej firmy. Veľký open-space so zasadačkou, ktoré sa nachádzajú v polohe pôvodného kina sú dominantou celého poschodia. Menšie kancelárie a kancelária vedenia sú navrhnuté v rovnakej materiálovej skladbe ako hlavný priestor, kombinácia tmavého vinylového koberca, dýhovaných stolárskych výrobkov a svetlých stien.

Celý priestor je prepojený vertikálnou hmotou nového oceľového čierneho schodiska v kombinácií s travertínovou dlažbou chodieb, ktoré jasne definuje komunikáciu v objekte a svojim moderným stvárenením kontrastuje s historickým charakerom objektu.

Celkovo je rekonštrukcia kombináciou adekvátneho odprezentovania a podporenia historického charakteru budovy a súčasného dizajnu a funkcie.

zdroj: archinfo.sk

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK