Tento Penthouse predstavuje samostatný svet s obrovskými terasami a výhľadom na Prahu

  • Tento Penthaus nájdeš na najvyššom poschodí novostavby v pražskom Smíchove
  • Ide o samostatný “svet” s priestrannými terasami a výhľadom na Prahu, ktorý ťa nadchne
  • Byt s podlažnou plochou 230 m2 vznikal podľa požiadaviek štvorčlennej rodiny
pent
archinfo.sk
  • Tento Penthaus nájdeš na najvyššom poschodí novostavby v pražskom Smíchove
  • Ide o samostatný “svet” s priestrannými terasami a výhľadom na Prahu, ktorý ťa nadchne
  • Byt s podlažnou plochou 230 m2 vznikal podľa požiadaviek štvorčlennej rodiny

Pôdorys ustúpeného podlažia v tvare kríža, predurčil základné členenie bytu na funkčné zóny – jedálenskú, obytnú, detskú a nočnú časť. Každá zo štyroch zón má vlastnú terasu na nároží. V centre dispozície je vertikálne komunikačné jadro s výťahom a schodiskom. Komunikačné jadro je v interiéri zdôraznené tmavou stierkou a tvorí centrálny pilier bytu, okolo ktorého voľne plynie dispozícia.

Otvorené priehľady na mesto zabezpečuje presklenná stena v obytnom a jedálenskom celku. Preto je dispozícia dennej časti bytu navrhnutá s maximálnym dôrazom na otvorenosť. Hneď od vstupných dverí tak vznikajú prekvapivé priehľady. Prehrievaniu zabraňuje systém chladenia, ktorý perforáciou v podhľade pozdĺž celej fasády necháva klesať prúd studeného vzduchu. Interiér tak nie je narušený mriežkami a vzduchotecnickými rozvodmi.

Kuchyňa je od jedálne oddelená kamenným ostrovom. V priestore dominuje stôl z masívneho dreva. “Ten byl díky své velikosti a hmotnosti, společně s pianem, do bytu dopravován jeřábem,” objasňuje architektka.

Interiér osvetľujú čiastočne zapustené reflektory, ktoré sú v obytnej časti variabilne umiestnené na lište. V centrálnej časti obývačky je zavesené výrazné kruhové svietidlo. Dizajnové lampy visia tiež nad nočnými stolíkmi v hlavnej spálni.

“Ke každému křídlu bytu náleží samostatná koupelna. Proto se jejich vzhled liší tak, aby korespondovaly s jednotlivými funkčními celky. Master koupelna navazuje na šatnu a je barevně sladěná s dýhou šatních skříní. V koupelně pro dva chlapce v teenagerovském věku byla požitá drobná modrá mozaika v kontrastu s velkoformátovým obkladem na celou výšku místnosti,“ dodáva Jana Schnappel.

zdroj: archinfo.sk

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech