Tipy a triky Vianočných trhov 2017

  • Vianočné trhy sú v plnom prúde a s výberom sa stánky doslova predbiehajú. Rýchle jedlá na grile, tradičné špeciality a najmä obrovské množstvo varených nápojov. Ceny sú všade viac-menej rovnaké, no napriek tomu sa kvalitou veľmi líšia. Ako sa teda nedať oklamať a vybrať si kvalitu miesto ranných nevoľností? Vybrali sme sa na Vianočné trhy na Hlavné námestie v Bratislave poradiť sa s Michalom Gavorníkom, majiteľom stánku “U Vinára“. Na jeho tajomnú Podpultofku, varené víno či obľúbený Bi-Turbo punč sa ľudia vracajú rok čo rok už viac ako jednu dekádu.
vianocne-trhy
VisitBratislava
  • Vianočné trhy sú v plnom prúde a s výberom sa stánky doslova predbiehajú. Rýchle jedlá na grile, tradičné špeciality a najmä obrovské množstvo varených nápojov. Ceny sú všade viac-menej rovnaké, no napriek tomu sa kvalitou veľmi líšia. Ako sa teda nedať oklamať a vybrať si kvalitu miesto ranných nevoľností? Vybrali sme sa na Vianočné trhy na Hlavné námestie v Bratislave poradiť sa s Michalom Gavorníkom, majiteľom stánku “U Vinára“. Na jeho tajomnú Podpultofku, varené víno či obľúbený Bi-Turbo punč sa ľudia vracajú rok čo rok už viac ako jednu dekádu.

Tip 1:  Prekrývanie nekvalitnej chuti

Ak má váš nápoj alebo jedlo príliš výraznú chuť dochucovadiel, ako napríklad v prípade vareného vína, škorice či klinčekov, netešte sa, že vám dopriali…Väčšinou to signalizuje to, že sa predajca snaží prekryť nekvalitnú chuť predávaného produktu. Tu platí „Čím čistejšia chuť, tým poctivejší produkt.“

Tip 2: Riedenie nápojov vodou

Niektoré stánky sa snažia znížiť si svoje náklady prehnaným riedením nápojov napríklad vodou. V prípade, že váš drink je príliš sladký, je viac ako pravdepodobné, že nadmierou cukru sa snažili prekryť fakt, že je v ňom len minimum originálneho nápoja a bol doplnený vodou.

Tip 3: Overená kvalita

Ak ste predchádzajúce Vianočné obdobie strávili na trhoch skúšaním formou „omyl – úspech“, svoje overené miesta si dobre zapamätajte. Je pravdepodobné, že váš obľúbený stánok sa na trhoch nachádza aj tento rok, možno len na inom mieste. „K nám do stánku „U Vinára“ sa zákazníci s dôverou vracajú už 10. rok, čo nás poháňa dopredu a sme radi, že si obľúbili kvalitu našich vín. Stánky s kvalitnými surovinami a overenými produktmi si totiž dajú záležať na kvalite rok čo rok.“

Tip 4: Keď je mačka doma…

Najlepšie stánky sú tie, ktoré vedie priamo majiteľ. Ten si dá totiž vždy záležať na tom, čo sa v jeho stánku deje. Má prehľad o ponúkanom tovare, jeho kvalite, získava si zákazníkov príjemným vystupovaním a jeho prítomnosť je cítiť nie len v kvalite tovaru ale aj služieb.

Tip 5: Skúšajte nové veci, prekvapia vás…

Kvalitní stánkari počúvajú svojich zákazníkov a snažia sa ich spätnú väzbu premeniť do ponuky. Takto vznikli napríklad aj „U Vinára“ najobľúbenejšie drinky Bi-Turbo punč s extra dávkou rumu a tajomná Podpultofka, ktorej tajný recept je inšpirovalný priamo zákazníkmi a ktorá si hneď získala veľa ďalších fanúšikov :)

Tip 6: Dajte na svoje zmysly

Ak skutočne neviete, ktorým smerom vykročiť, dajte na svoje zmysly. Vyhnite sa miestam s vôňou „čerstvo“ prepáleného oleja alebo štipľavého alkoholu. Ak má váš drink silnú chuť dochucovadiel, asi niečo nie je v poriadku. Veľký rad pred stánkom síce nie vždy znamená zaručenú kvalitu, najmä keď je rad vyvolaný množstvom rovnako neistých návštevníkov na trhu, ale je možné, že tam majú „niečo dobré“. Pýtajte sa! Ak ste ešte neskúsili všetky stánky, pýtajte sa iných na odporúčanie, ako im chutí ich zemiaková placka alebo kde mali najlepšie víno.

A nezabudnite na staré /trocha Michalom prerobené/ zlaté pravidlo „Len v kvalitnom víne je pravda.“

Stánok „U Vinára“ nájdete aj tento rok na Hlavnom námestí v Bratislave.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK