Títo Slováci spravili v Bratislave hotdogovú revolúciu. Párky si nechávajú vyrábať podľa vlastného receptu z čistého hovädzieho mäsa
- Coney Hotdog si za krátky čas stihol získať srdcia mnohých milovníkov kvalitných hotdogov.
- Coney Hotdog si za krátky čas stihol získať srdcia mnohých milovníkov kvalitných hotdogov.
Coney hotdog je street foodová reštaurácia, ktorá vznikla s cieľom vyrábať v Bratislave poriadne kvalitné hotdogy. Po krátkom zamyslení zakladatelia zistili, že v Bratislave nič podobné nie je.
Začali teda cestovať po svete a hľadať inšpiráciu v zastrčených uličkách svetových metropol. Po niekoľkých týždňoch takéhoto výskumu sa zhodli, že chcú párky z čistého hovädzieho mäsa.
“Kvalita a čerstvosť sú pre nás kľúčové. Párky sú základom našich hotdogov a preto si na ich výrobe dávame špeciálne záležať. Mäsko zo slovenskej hovädzinky osobne vyberá náš kuchár a v malej mäso-výrobe na zahorí nám ho miešajú s našimi tajnými zmesami korenín. Čiže iba čisté hovädzie mäsko, hovädzí tuk, voda a koreniny. Snažíme sa totiž búrať mýty o tom, že párky sú plné múky a kadejakých iných negustióznych vecí,” tvrdia zakladatelia na ich stránke.
foto: FB/Coney Hotdog
Párky si chceli dochutiť podľa vlastných predstáv, a tak začali hľadať výrobcu, ktorý by bol ochotný ich recept vyrábať. Nakoniec ho našli v malej mäso výrobe na Záhorí s názvom Hatala.
“Nikto z veľkých západoslovenských mäsiarov neveril nášmu projektu Coney hotdog. Vraj pre nich nebude zaujímavé vyrábať custom párok, kvôli 10 kilám, ktoré si mesačne objednáme. Pozdravujeme a odkazujeme, že už druhý mesiac po otvorení sme objednávali viac ako 100kg párkov mesačne,” tvrdia zakladatelia na ich stránke.
foto: FB/Coney Hotdog
Po prerobení priestorov v Cubicone boli pripravení na spustenie. 30. mája 2016 teda oficiálne započali svoju mini hotdogovú revolúciu.
“Bol to náročný, no úžasný deň a my sme si ho užili. Hlavne keď sa ráno vyparil jeden z kuchárov, vypol si mobil a už sa nikdy nevrátil. Vtedy sme ako správni manažéri obliekli zásteru a šup na striedačku k fritézam a grillom. No a ak by si človek pomyslel, že tá najťažšia práca je po otvorení za nami, mýlil by sa. Od toho dňa makáme ešte viac. Vylepšujeme receptúry, prinášame nové jedlá, učíme sa nové veci. Každý deň prinesie opäť niečo nové. Každý zákazník, ktorý nám dá pozitívny, či negatívny feedback nás posúva ďalej. A nás to extrémne baví,” tvrdia zakladatelia na ich stránke.
foto: FB/Coney Hotdog
Názov Coney hotdog vznikol podľa New Yorkskej hotdogovej Mekky – Coney Island. Okrem hotdogov majú aj burgre, šaláty a iné dobré veci, takže nie sú úplne jednostranne zameraní. No hotdogy sú určite ich zlatým klincom.
Coney hotdog je dôkazom toho, aké dôležité je nájsť dieru na trhu a kvalitne ju zaplniť. Bratislavčania majú o ich kvalitné hotdogy očividne záujem. Už po pár mesiacoch od otvorenia totiž predávajú denne do 100 kusov.
foto: FB/Coney Hotdog
zdroj titulnej fotografie: FB/Coney Hotdog