TOP 4 podniky, v ktorých si pred sviatkami nakúpiš to najlepšie pečivo v Bratislave

  • Krehký croissant, vláčna focaccia a výborná káva
  • V Bratislave nájdeš niekoľko výnimočných pekární, ktoré ti môžu spríjemniť deň
Oliver Vozárik
Oliver Vozárik, Oli’s/Oliver Vozárik
  • Krehký croissant, vláčna focaccia a výborná káva
  • V Bratislave nájdeš niekoľko výnimočných pekární, ktoré ti môžu spríjemniť deň

V Bratislave v posledných rokoch pozorujeme vzostup lokálnych a kvalitných pekární. Malé a dizajnovo vyladené pekárne ponúkajú široký sortiment pečiva vyrobeného z poctivých surovín a s láskou k remeslu.

Niet divu, že si rýchlo získali chuťové poháriky nielen Bratislavčanov, ktorí na ne nedajú dopustiť.

Lokálne pekárne ponúkajú oveľa viac než len chutné pečivo. Mnoho z nich sa stalo dôležitou súčasťou miestnej komunity. Ľudia sa tu stretávajú, aby si pokecali so susedmi, vychutnali si šálku kávy a, samozrejme, kúpili si čerstvé pečivo.

Vzostup poctivých pekární je skvelým trendom, ktorý ukazuje, že Slováci si stále viac cenia kvalitu a poctivosť. 

Oli’s corner 

Absolútnou pekárskou novinkou na bratislavskej gastroscéne je Oli’s corner, ktorý víta zákazníkov na adrese Grösslingová 2451/11. Ide o mladšieho a menšieho brata podniku Oli’s pekárenské bistro, o ktorom sa hovorí, že má najlepší chlieb v meste. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Oli’s (@olis_pekarenske_bistro)

Čiližrút však rozhodne odporúča neodísť aj bez ochutnania plnenej focaccie, či už v mäsovej alebo bezmäsovej verzii, v cene okolo 5 eur, famóznych škoricákov alebo maslových cross bun za 2,5 eura, alebo šialených Maritozzi.

„Ide o niečo ako briošku s náplňou. Na sladko je s vanilkovým krémom za 3,5 eura a na slano naplnená vajíčkovou nátierkou a kusom výborne uvareného vajíčka.“

Nový Oli’s corner predstavuje pekáreň spojenú aj s obchodom, kde nechýbajú koláče, chlieb, no aj focaccie a obložené chlebíky.

„Okrem toho si tu môžete kúpiť aj rôzne potraviny – vajcia, mäso, džemy, cestoviny, zaváraniny či naturálne vína. Iný je aj interiér, ktorý je viac diy a má príjemný hravý vibe vďaka retro obrazom, soškám, bedničkám či odtlačkom loga prevádzky. Dať si tu môžete aj kávičku, posedieť si môžete len pri okne vnútri či vonku pred prevádzkou. Určite sa zastavte! Otváracie hodiny: ut – pia 8 – 17:30, so: 8 – 15, zatiaľ cash only,“ píše profil Čerstvá Bratislava. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Čerstvá Bratislava (@cerstvabratislava)

Za oboma konceptami stojí charizmatický Oliver Vozárik, ktorý sa vyjadril aj na margo neprajníkov gastrobiznise. 

„Samozrejme, že oceňujem, konštruktívna kritika posúva ďalej, nikto nie je dokonalý a chyba môže nastať. Mám rád, ak to hosť povie na mieste, aj kde mu nechutí. Ja to pochopím a urobím všetko preto, aby odišiel spokojný. Ale ak sa ho opýtam, či bolo všetko ok, a on povie áno, a o par dní príde recenzia, že to bolo zle, tak tomu veru nerozumiem.“

Po chlieb

Nie až tak dávno otvorila aj remeselná pekáreň Po chlieb, ktorá ponúka širokú ponuku chlebov (cca. 3 eurá) a sladkého pečiva, napríklad výborný pistáciový croissant za 3,50 eura či foccacia za 6 eur. Môžeš si sadnúť na mieste alebo si nákup zobrať so sebou. Za dobrú cenu dostaneš naozaj top kvalitu.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pochlieb (@pochlieb)

„Skvelá remeselná pekáreň a možno vôbec najlepšia v Bratislave. Odvtedy, čo sme ju objavili, si pre chlieb chodíme vždy len k nim. Výborné majú ale aj sladké veci, pistáciový croissant alebo ten skvelý čokoládový chlieb, to si rozhodne dajte. Áno, a ceny sú tiež dobré,“ napísal spokojný zákazník Daniel.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pochlieb (@pochlieb)

Fleur

Fleur je jedna z lokálnych pekární v hlavnom meste, ktorá sa vie pochváliť nielen dobrou lokalitou.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FLEUR BAKERY (@fleurbakeryslovakia)

Vzhľadom na ich chutnú ponuke je to kontinuálne vyťažená prevádzka s fantastickým pečivom z croissantového cesta.

K tomu nemôže chýbať dobrá káva na raňajky a deň môže začať. Určite stojí za zastavenie pri návšteve Starého Mesta.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FLEUR BAKERY (@fleurbakeryslovakia)

Croissant a aj pain au chocolat si tu dáš za 4,50 eura, avšak za tú chuť to stojí.

Háj 

Na Račianskej ulici číslo 37 potichu vyrástla prevádzka, kde sa môžeš zastaviť na raňajky či brunch. Ide o pekáreň a bistro Háj s remeselnou, ručnou výrobou pečiva a zákuskov.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bistro Háj (@bistro_haj)

Nechýbajú ani lokálni dodávatelia výberovej kávy s pražiarňou na neďalekej Obchodnej ulici. Samozrejmosťou sú aj vína z malých Karpát a remeselné pivá zo Slovenska.

Dať si tu môžeš napríklad lieskovo-orieškového slimáka za 3,20 eura, posúch v tvare malej pizze za 3,80 eura, nechýba ani cheddarový/pizza slimák.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bistro Háj (@bistro_haj)

Ich kávový špeciál je takzvaný bumble za 3,60, je to vlastne ľad plus čerstvá pomarančová šťava a espresso. My sme vyskúšali osviežujúce espresso tonic a flat white za 3,20 eura. Single espresso dostaneš za 1,90.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá