TOP 5 slovenských miešaných drinkov, ktoré nesmú chýbať na tvojej silvestrovskej párty

  • Marián Beke je slovenský barman, ktorého londýnsky bar sa dostal do rebríčka tých najlepších na svete
  • Už pred pár rokmi spojil sily s rodinnou spoločnosťou KARLOFF z Kežmarku, ktorá stojí za produktmi ako je TATRATEA či CZECHOSLOVAKIA VODKA
  • Spoločne vytvorili jedinečnú receptúru miešaných drinkov, ktoré určite zahviezdia aj na každej silvestrovskej oslave
bb
KARLOFF, Facebook/Luisa Halle´n
  • Marián Beke je slovenský barman, ktorého londýnsky bar sa dostal do rebríčka tých najlepších na svete
  • Už pred pár rokmi spojil sily s rodinnou spoločnosťou KARLOFF z Kežmarku, ktorá stojí za produktmi ako je TATRATEA či CZECHOSLOVAKIA VODKA
  • Spoločne vytvorili jedinečnú receptúru miešaných drinkov, ktoré určite zahviezdia aj na každej silvestrovskej oslave

Tatranský čaj, dnes už vo svete známy ako TATRATEA je slovenskou legendou, ktorej vdýchla nový život rodina Semaňákovcov. Tí dali do pucu priestory Tatranskej likérky, kde okrem niekoľkých druhov TATRATEA vyrábajú aj CZECHOSLOVAKIA VODKU. Oba produkty získavajú na súťažiach po celom svete prestížne ocenenia. Aj za našimi hranicami, tak robia Slovensku skvelú reklamu.

Tieto drinky si však môžeš vychutnať hneď v niekoľkých neobyčajných podobách. Pod receptúru miešaných drinkov, ktorých základ tvoria práve produkty z dielne KARLOFF sa podpísal aj Ma­rián Beke – slo­ven­ský ta­lent, kto­rého mô­žeme bez­po­chyby po­va­žo­vať za jed­ného z naj­väč­ších ba­ro­vých ino­vá­to­rov po­sled­nej de­kády. V Lon­dýne si ot­vo­ril uni­kátny bar The Gib­son, ktorý sa dnes radí me­dzi sve­tovú špičku. Tak sa nechaj inšpirovať od tých najlepších a na prelome rokov priprav tieto neobyčajné drinky.

37 % TREASURE

Na tento drink nepotrebuješ veľa ingrediencií a aj tak vytvoríš unikát, ktorý na silvestrovskej, či biznis párty určite zapôsobí. Stačí odšťaviť grep, pridať polovicu limetky, TATRATEA 37 % HIBISCUS&RED TEA, 2 až 3 mm sušených a rozdrvených čili papričiek. Ďalej pridaj agáve sirup, ľad a zalej to perlivou minerálnou vodou. Celé to môžeš ozdobiť plátkami čili papričiek a šumienkou v kornútiku.

47 % BASSWOOD

Tento drink je kombináciou tých najtradičnejších ingrediencií. Na jeho prípravu je potrebné variť kvasinkové pivo spolu s lipovým čajom, a to po dobu 15-tich minút. 2-krát tento mix preceď a pridaj práškový cukor v pomere 5 dielov tekutiny / 1 diel cukru. Následne 50 ml uvareného piva zmiešaj so 40 ml TATRATEA 47 % FLOWER, 60 ml hruškového džúsu a 20 ml citrónovej šťavy. Potom už len pretrep v shakeri alebo rozmixuj v mixéri a servíruj vo vysokom pohári.

SUNRAYS 22 %

Pri príprave tohto drinku nalej ananásovú šťavu do formičiek na ľad a nechaj na noc zamraziť. Do vysokého pohára naservíruj kocky zmrazenej ananásovej šťavy, pridaj šťavu z polovice limetky, zalej TATRATEA 22 % COCONUT a následne Vineou. Okraj ozdob napríklad praskajúcim práškom a čerešňou alebo pomarančovou kôrou. V prípade, že nemáš ananásovú šťavu, môžeš použiť zdravý variant v podobe kokosovej vody.

LEPŠÍ SPOLU

Na tento drink ti stačí 40 ml CZECHOSLOVAKIA VODKY, 20 ml cviklového sirupu, 40 ml jablkového džúsu, sóda na doliatie a sušené jabĺčko na ozdobu. Cviklový sirup si môžeš vyrobiť aj doma a to takto: 1 kg očistenej cvikly uvaríš vo vode, následne ju rozmixuj na čo najjemnejšie kúsky.

Ďalej pridaj 2 litre vody a 1 kg kryštálového cukru. Zamiešaj a var do zovretia. Odstav a nechaj vychladnúť. Jabĺčka odšťav a priprav si jablkovú šťavu. Ingrediencie jednoducho nalej do pohára, zalej sódou a ozdob sušeným jabĺčkom.

DIVÉ MAKY

Na drink Divé Maky budeš potrebovať 60 ml CZECHOSLOVAKIA VODKY, 10 ml šafránového vermútu, bielej čokolády, eukalyptovej esencie a makového oleja. Vnútro pohára na martini polej roztopenou bielou čokoládou, do ktorej si pridal eukalyptovú esenciu. Vodku a vermút spolu vymiešaj v mix glasse. Preceď do ľadového pohára. Na záver sa bude hodiť kúsok citróna a kvapka makového oleja.

Ak nepatríš medzi ľudí, ktorí sa odhodlajú na výrobu miešaných drinkov, potom by si mohol zvážiť možnosť navštíviť Tatranskú likérku osobne. Je to miesto, kde môžeš na vlastné oči vidieť ako prebieha výroba dnes už legendárneho TATRATEA či CZECHOSLOVAKIA VODKY. Po prehliadke likérky ti profesionálny barman namieša aj také drinky, na aké by si zrejme bežný smrteľník netrúfol.


Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou KARLOFF.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech