Erik Kaliňák: Strýko nepije ani alkohol, drogami sa ho snažili zdiskreditovať

Slovenský pilot: Komerčné lietadlá môže pilotovať aj slepý človek

Komik Michael Szatmary: Boris Kollár nám židom nerobí veľmi dobrú reklamu

Toto Bratislava potrebovala. IT-čkári otvorili podnik s klasickými jedlami v luxusnom šate

  • Počul si už o celkom novej reštaurácii s názvom SeeU na Košickej ulici v Bratislave?
  • Za týmto projektom stoja traja kamaráti, ktorí predtým dlhodobo pôsobili v IT sfére
  • Jeden večer si povedali, že by nemuselo byť zlé mať vlastný podnik, kde by sa mohli stretávať a zároveň sa vedeli dobre najesť
  • Dnes je táto myšlienka už realitou
 srcset
SeeU
  • Počul si už o celkom novej reštaurácii s názvom SeeU na Košickej ulici v Bratislave?
  • Za týmto projektom stoja traja kamaráti, ktorí predtým dlhodobo pôsobili v IT sfére
  • Jeden večer si povedali, že by nemuselo byť zlé mať vlastný podnik, kde by sa mohli stretávať a zároveň sa vedeli dobre najesť
  • Dnes je táto myšlienka už realitou

Do hlavného mesta traja kamaráti priniesli modernú gastronómiu, v rámci ktorej tu kuchári pripravujú klasické jedlá z lokálnych surovín, ale v modernom šate. „Mám rád, keď aj obyčajné jedlo, ktoré poznáme z detstva, pripraví kuchár moderným spôsobom a ja som fascinovaný, ako ho niečo také vôbec mohlo napadnúť,“ vyjadril sa pre Startitup jeden zo zakladateľov SeeU Vladmír Daňo.

zdroj: SeeU

zdroj: SeeU

Traja kamaráti chceli svojou gastro prevádzkou vyplniť dieru na trhu. Podľa slov jedného zo zakladateľov SeeU, tu chýbalo niečo obdobné ako teraz sami vytvorili.

Ide o príjemný priestor, v ktorom si vie človek dať v jeden deň raňajky, kam si môže z práce odbehnúť na dobrý obed a zakončiť to večerou pri dobrom víne, alebo len tak s kamarátmi pri drinku. Všetko bez toho, aby mal človek pocit, že prišiel na raňajky do baru alebo na večeru do takzvanej „menučkárne“. 

zdroj: SeeU
zdroj: SeeU

SeeU si pri príchode na bratislavskú gastro scénu prišlo naozajstnou skúškou ohňom. Podľa Vladimíra je otváranie podniku počas pandémie COVID-19 veľmi náročné ale aj poučné. 

„Pandémia vznikla pár týždňov po tom, ako sme podpísali zmluvu a plánovali prerábanie celého priestoru. Bola to skúška priateľstva a odhodlania. Nebolo to ľahké. O to viac sa tešíme a vážime si, keď vidíme každý deň našich nových a dovolím si povedať, že už aj niekoľko verných spokojných zákazníkov,“ hovorí Vladmír.

zdroj: SeeU
zdroj: SeeU

Samozrejme, samostatnou kategóriou sú aj neprajníci, o ktorých na Slovensku nie je veľká núdza. „Vždy sa nájdu ľudia, ktorí nie sú prajní, nech ide o akýkoľvek biznis. Keď idem do nového projektu, púšťam sa do neho, lebo mu verím a takými ľuďmi sa aj obklopujem. Neprajník vás nikdy neposunie vpred, preto si kvôli takýmto ľuďom nerobíme starosti,“ konštatuje podnikateľ.

Zakladatelia SeeU hovoria, že každé jedlo, ktoré ponúkajú, je unikátne, či už samotným spôsobom prípravy alebo kombináciou surovín. Ak by si si však mal vybrať len jedno jedlo, majitelia odporúčajú pošírované vajíčko 63 s restovanými hubami, kelom, karfiolom a hľuzovkou. V SeeU pritom nájdeš pokrmy v cenovej hladine od 5 eur do 15 eur pri predjedlách a hlavných jedlách.

zdroj: SeeU
zdroj: SeeU

A čo by nováčikovia v gastro sfére poradili všetkým, ktorí by sa radi vydali podobnou cestou?

„Naša vízia bola od začiatku jasná. Mať podnik, v ktorom sa budeme cítiť dobre s našimi priateľmi a rodinami, budeme si môcť vychutnať dobré jedlo a posedieť pri drinku v akúkoľvek hodinu počas dňa. Tak sme aj pristupovali k samotnému dizajnu priestoru a tvorbe lístka. Čiže moje odporúčanie je jednoduché: pracovať a tvoriť najlepšie ako viem, byť poctivý a v neposlednom rade sa obklopiť tímom ľudí, ktorých práca nielen baví, ale chcú sa niekam v živote posúvať,“ dodáva.

Najnovšie video