Toto vznikne po skrížení tacos a croissantu. Gastro hit ovládol Instagram

  • Wafle či hot-dogy sú už včerajšie
  • Na Instagrame sa objavil úplne nový trend
  • Vznikol spojením Mexika a Francúzska
befunky-collage
pixabay.com, instagram.com/tastingtable
  • Wafle či hot-dogy sú už včerajšie
  • Na Instagrame sa objavil úplne nový trend
  • Vznikol spojením Mexika a Francúzska

Rýchlym trendom nepodlieha len móda, ale rovnako aj gastronómia. Chute ľudí sa menia rýchlosťou svetla a milovníci jedla chcú stále niečo nové. A čím inovatívnejšie alebo kontroverznejšie, tým lepšie. V poslednej dobe je v obľube kríženie už mainstreamových a svetovo obľúbených pokrmov do nových nepoznaných kombinácií. Veď prečo vymýšľať niečo nové, keď to najlepšie je už dávno na svete? Dokážu sa tak spojiť benefity viacerých pochúťok do jedného geniálneho zážitku.

Prednedávnom tak sociálnym sieťam kraľoval cronut, čo je sladkosť vytvorená spojením donutu a croissantu. Tradičné francúzske pečivo sa ocitlo aj v ďalšej streetfoodovej bombe, ktorou bol cruffin, teda hybrid croissantu a muffinu. Ľudia sú však zrejme presladený cukrových bomb, preto na scénu prichádza tacros! Opäť je v hlavnej role croissant, no v spojení so slaným mexickým tacos. Vzniká chrumkavý a nadýchaný obal, do ktorého je možné vložiť náplň podľa chuti. Zážitok prekonáva tacos na plnej čiare.

Každý podobný trend má aj svoj pôvod. Ako prvá prišla s croissantovým tacom už v roku 2015 sieť fastfoodov Taco Bell. Teraz ju znovuzrodila pekáreň Vive La Tarte z kalifornského San Francisca, ktorá prišla aj s názvom „tacros“. Chrumkavé pečivo tu plnia pulled pork náplňou, kuracím mäsom a avokádom alebo vegánskym jackfruitom a barbecue omáčkou. To všetko poliate avokádovou alebo červenou salsou a posypané zeleninou. Pekáreň prezradila, že dokonca plánuje prísť so špeciálnou raňajkovou verziou.

Lákavé fotky plnených tacros už teraz žnú slávu na Instagrame, nehovoriac o tom, že pekáreň ich každý deň približne do dvoch hodín vypredá. Cena za jednu porciu je mastných 12 eur, čo však na americké pomery nie je nič donebavolajúce. Nová streetfoodová bomba je jednoznačne skvelým lákadlom pre ľudí a zároveň dokonalým marketingom, ktorý pekáreň už teraz globálne zviditeľnil. Zostáva už len čakať, kedy jedlo okopírujú ďalšie podniky alebo kedy príde aj do Európy.

zdroj: bustle.com

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK