Ukrajinci v Banskej Štiavnici prerazili s reštauráciou za 100-tisíc eur: Máme ponuky na otvorenie v Bratislave aj Prahe
- Manželia z ukrajinského Ľvova priniesli do historického centra Banskej Štiavnice jedinečný koncept reštaurácie
- Spájajú v ňom chute viacerých krajín
TASR/Ján Krošlák, Lelopolis
- Manželia z ukrajinského Ľvova priniesli do historického centra Banskej Štiavnice jedinečný koncept reštaurácie
- Spájajú v ňom chute viacerých krajín
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU
V srdci historickej Banskej Štiavnice, na rušnej promenáde, sa nachádza reštaurácia s nevšedným názvom Leopolis. Za jej vznikom stojí manželský pár Nadia a Andrej Hoshovskovci, ktorí do slovenskej gastronómie prinášajú jedinečný koncept spájajúci chute rôznych krajín.
„Názov Leopolis je latinským pomenovaním pre mesto Ľvov, odkiaľ pochádzame,“ vysvetľuje Andrej Hoshovskyy.
Ich zámer bol jasný – vytvoriť miesto, ktoré by prinieslo kúsok domova nielen Slovákom, ale aj ľuďom utekajúcim pred vojnou na Ukrajine.
„Pre všetkých, ktorí stratili domov, je pocit spolupatričnosti nesmierne dôležitý,“ zdôrazňuje.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Čo spája jedlá z rôznych krajín v jedálnom lístku?
- Prečo je tandyr v reštaurácii takou výnimočnosťou?
- Aké ich tradičné pokrmy sú inšpirované stredoázijskou kuchyňou?
- Aké sú ich bestsellery?
- Aký odkaz majú pre začínajúcich podnikateľov v gastronómii?
- Čo hovoria na ich ponuku a servis hostia?
- Aké plány na expanziu majú zakladatelia reštaurácie?
- Čo môžeš očakávať pri návšteve tejto unikátnej reštaurácie?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítaj viac z kategórie: Food biznis