Unikátna izraelská reštaurácia NENI dobýja európsky trh. „Sme len hodinu cesty,“ odkazujú zakladatelia Slovákom

  • V ich kuchyni sa mieša chuť Európy a stredného východu, čo ponúka jedinečný gastro zážitok
  • Rady zbierali vo všetkých kútoch sveta, no sú stále verní svojim koreňom
  • Reštaurácia bola celoživotný snom, ktorý si rodina Molcho splnila spoločne
NENI
Startitup/Alexandra Murajdová
  • V ich kuchyni sa mieša chuť Európy a stredného východu, čo ponúka jedinečný gastro zážitok
  • Rady zbierali vo všetkých kútoch sveta, no sú stále verní svojim koreňom
  • Reštaurácia bola celoživotný snom, ktorý si rodina Molcho splnila spoločne

V roku 2009 otvorila rodina Molcho prvú zo svojich reštaurácií NENI. Odvtedy si získalo netradičné prepojenie chutí izraelskej, rakúskej a španielskej kuchyne ľudí po celej Európe. Dnes majú vo svete jedenásť prevádzok a otvárajú ďalšie, jednu aj za oceánom.

Otvorení sú aj myšlienke, že svoje jedinečné jedlo prinesú do Bratislavy. Podľa vlastných slov je im veľmi blízka, kedysi tu trávili každý víkend. Jeden zo štyroch synov, ktorý spolu mamou reštauráciu otvoril, odkazuje, že dovtedy sú len hodinu cesty.

Rady zbierali z kuchýň celého sveta

Za príbehom známej reštaurácie stojí mama rodiny, Haya Molchová. Narodila sa v izraelskom Tel Avive a obaja jej rodičia majú rumunský pôvod. Už od mala sa vyznačovala neskutočnou energiou a dosiahla všetko, čo si zaumienila.

V detstve, keď mala len deväť rokov, sa spolu s jej mamou a bratom presťahovali ďaleko do Nemecka. Jej mama však naďalej udržiavala izraelské aj rumunské tradície a deťom na svoje korene nikdy nedovolila zabudnúť.

Keď mala sedemnásť, stretla svojho manžela, Samyho Molcho. Raz večer ho k nim domov priviedol jej otec. V tom čase žil Samy vo Viedni a živil sa robením pantomímy. Práve vďaka nezvyčajnému zamestnaniu musel veľa cestovať.

Haya sa zaľúbila a na cesty sa k nastávajúcemu pridala. Vo svete hneď objavila lásku k jedlu. Všade, kam prišli, Maya zašla na miestny trh a rozprávala sa s domácimi. Ochutnávala jedlá, skúšala vždy niečo nové a snažila sa naučiť čo najviac. Získala tak rady z kuchýň celého sveta.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa N E N I Restaurants (@nenifood)

Ak niečo otvoria, tak len spolu, ako rodina

Maya a Samy majú štyroch synov – Nuriela, Eliora, Nadiva a Iliana. Ich iniciály neskôr inšpirovali názov reštaurácie: NENI.

Jej synovia mali od detstva legendárne narodeninové oslavy, pretože na nich varila Haya a s jedlom sa nikdy nebála experimentovať. Miešala tradičnú rakúsku kuchyňu s izraelskou a španielskou. Chuťami, ktoré sú dnes základom ich reštaurácie. Jednou z jej špecialít napríklad bolo, že rezne neobaľovala do strúhanky, ale do mletých mandlí.

Cítila však, že narodeninové oslavy nie sú všetkým, čo chce v živote dosiahnuť. V roku 2009 si preto s rodinou otvorila sieť reštaurácií NENI, ktorú dnes ľudia po celom svete milujú.

Startitup PREMIUM logo
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

(Zrušiť môžeš kedykoľvek)

Zdroj: NENI restaurant

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech