Už som nechcel ďalej plniť cudziu víziu: Ján si otvoril vysnívané bistro s ponukou 70 druhov piva

  • Jan Stuchlý je 27-ročný podnikateľ
  • Zlákali ho vody gastronomického segmentu
  • Otvoril si Bistro Rezavá a teší sa množstvu skutočne skalných stravníkov
Bistro Rezavá
Bistro Rezavá
  • Jan Stuchlý je 27-ročný podnikateľ
  • Zlákali ho vody gastronomického segmentu
  • Otvoril si Bistro Rezavá a teší sa množstvu skutočne skalných stravníkov

Ide o koncept street foodového bistra v kombinácii s pivotékou a pršutériou. Okrem iného je unikátne v tom, akým spôsobom tu pristupujú k tvorbe menu.

Každý týždeň tu nájdeš päť iných jedál. Ide o jedlá, aké si nedáš nikde inde v okolí. Ďalšia pomerne špecifická vec na ich koncepte je ponuka craftového piva. V ich chladničkách nájdeš bezmála 70 druhov piva z malých rodinných pivovarov, predovšetkým z Českej republiky.

Celý život v gastre

„Od môjho nástupu do svojej prvej práce tento rok ubehne 10 rokov. Nikdy som nevyskúšal nič iné ako prácu v gastronómii, a to konkrétne v kuchyni. Som hlavne kuchár, až potom podnikateľ. Myslím, že za pomerne krátku dobu – 10 rokov – som mal možnosť si vyskúšať rôzne odvetvia gastronómie a to určite ovplyvnilo aj to, čo chcem robiť a ako má práca, pod ktorou sa podpisujem, vyzerať,“ prezradil nám Ján stojaci za Bistrom Rezavá.

Objasňuje, že si prešiel naozaj širokou škálou podnikov. Bola to napríklad prvorepubliková česká reštaurácia, zámocké vinárstvo či malé talianske bistro, v ktorom si vyskúšal aj to, aké je riadiť svoju kuchyňu.

Neobišiel ani fine dining reštauráciu v centre Prahy na pozícii sous-chef junior, pivovarskú reštauráciu a nemeckú cateringovú spoločnosť, ktorá sa sústredila na motošport po celom svete. Napokon Ján zakotvil aj v reštaurácii v štvorhviezdičkovom hoteli v meste, kde teraz podniká.

b1
zdroj: Bistro Rezavá

Pre vlastné bistro sa rozhodol z jasného dôvodu:

„Už som nechcel ďalej plniť cudziu víziu. Chcel som miesto, ktoré by som sám rád navštevoval. Miesto, ktoré si navrhnem ja – nie dizajnér. Miesto, kde bude hrať hudba, ktorú mám rád ja. Miesto, ktoré bude spĺňať hlavne moje potreby. Nechcel som ďalšiu tuctovú reštauráciu, ktorá stavia na evergreeny, ktoré ponúka vo svojom menu ďalších 20 reštaurácií v okolí 50 kilometrov.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá