V Bratislave dnes otvorili najväčší pivovar v meste. Novinku za 3 milióny eur chystali 6 rokov (FOTO)

  • Bratislava má nový pivovarský klenot
  • Medusa dnes oficiálne otvára reštauráciu a pivovar DOCK7
Mário Martinovič, vrchný sládok pivovaru DOCK7, Tomáš Holec, riaditeľ a vrchný sládok pivovaru DOCK7
Mário Martinovič, vrchný sládok pivovaru DOCK7, Tomáš Holec, riaditeľ a vrchný sládok pivovaru DOCK7 DOCK7
  • Bratislava má nový pivovarský klenot
  • Medusa dnes oficiálne otvára reštauráciu a pivovar DOCK7

Najväčšia gastronomická skupina na Slovensku, Medusa, dnes oficiálne otvára reštauráciu a pivovar DOCK7. Nachádza sa v historickej budove Skladu č. 7 na nábreží Dunaja, priamo v srdci Eurovea.  

Tento ambiciózny projekt s ročnou technickou kapacitou 6 000 hektolitrov sa okamžite zaradí medzi desať najväčších pivovarov na Slovensku a v Bratislave bude úplnou jednotkou.

DOCK7 vznikol s jasnou víziou – ponúknuť poctivé remeselné pivo varené s rešpektom k tradíciám, no zároveň s odvahou experimentovať a prinášať nové chute. Za celým konceptom stoja dvaja skúsení pivovarníci, Tomáš Holec a Mário Martinovič, ktorí sa na projekte podieľali od úplného začiatku.

Pivo ako srdcová záležitosť

Pivovarníctvo je remeslo, ktoré si vyžaduje nielen odborné znalosti, ale aj veľkú dávku nadšenia a vášne. Pre tím pivovaru DOCK7 je pivo viac než len produkt – je to výsledok dlhých rokov práce, experimentovania a neustáleho zdokonaľovania receptúr.

Každá várka musí byť starostlivo pripravovaná s dôrazom na detail, od výberu kvalitných surovín až po precízne výrobné procesy, ktoré zaručujú autentický chuťový zážitok.

„Sme v očakávaní a veľmi sa tešíme na prvých hostí, ktorí ochutnajú naše pivá v priestoroch reštaurácie DOCK7. Naše dlhoročné snaženie sa blíži do finále a verím, že všetko to, čo sme nášmu pivu obetovali, sa nám vráti v podobe úsmevov našich zákazníkov,“ hovorí Tomáš Holec, riaditeľ a vrchný sládok DOCK7.

Oficiálne otvorenie nového pivovaru DOCK7 v Bratislave

Základnou filozofiou pivovaru je nekompromisná kvalita – či už ide o výber sladov, chmeľov alebo samotnú technológiu varenia. Každé pivo v DOCK7 prechádza dôkladným procesom ležania, ktorý mu dáva čas na rozvinutie plnej chuti. Tento prístup si vyžaduje trpezlivosť, no práve vďaka nemu môžu zákazníci ochutnať pivo bez pasterizácie či filtrov, kde je zachovaná jeho prirodzená chuť a charakter.

„Už na samom začiatku, pred piatimi-šiestimi rokmi, keď sa tento projekt začal rodiť, bolo jasné, že chceme vytvoriť niečo výnimočné. Dnes sa nám to konečne podarilo,“ dopĺňa Mário Martinovič, druhý vrchný sládok pivovaru.

zdroj: Startitup

Pre neho a jeho tím je pivovarníctvo životným poslaním, nielen povolaním. Spoločne strávili roky zdokonaľovaním receptúr, experimentovaním s rôznymi druhmi chmeľu a sladov a hľadaním rovnováhy chutí. Ich cieľ bol jasný – vytvoriť pivá, ktoré oslovia široké spektrum pivárov, od milovníkov klasických ležiakov až po tých, ktorí vyhľadávajú originálne a odvážne chute remeselných špeciálov.

„Vedeli sme, čo chceme dosiahnuť, a pracovali sme na tom krok za krokom. Pivo musíte robiť od srdca, inak to nejde. Každý, kto do toho dáva všetko ako my, má naše veľké uznanie a rešpekt. Okrem našich zákazníkov zároveň pozývame všetkých kolegov z fachu ochutnať naše pivá tak, ako chodíme ochutnávať aj my tie ich,“ dodáva Martinovič.

Pivná ponuka: klasika aj experimenty

V DOCK7 si na svoje prídu všetci milovníci piva. Základ ponuky tvorí 12° ležiak (2,90 eura), ktorý sa bude čapovať priamo z tanku, a rovnako atraktívny 11° ležiak (2,90 eura). Pre fanúšikov tmavého piva pripravili 13° špeciál so sladom Château Chocolat.

zdroj: Startitup

Z vrchne kvasených pív nebudú chýbať rôzne variácie IPA, APA, Blonde (3,70 eura) či pivo typu Kölsch. DOCK7 ponúkne aj IPL (India Pale Lager) za 3,50 eura, ktorý sa chmelí za studena austrálskymi chmeľmi.

DOCK7 nie je len pivovar, ale aj reštaurácia, ktorá ponúkne autentický zážitok spájajúci tradičné chute so špičkovou gastronómiou. Dominantné budú mäsové špeciality pripravované metódou „low & slow“, kde mäso prechádza dlhým procesom pečenia a údenia, čím získava výraznú chuť a jemnosť.

Ponúknu ti tu napríklad hovädzí brisket za 15,90 eura, bravčový bôčik – asado za 6,90 eura a bravčové rebierka za 16,90 eura.

Samozrejmosťou budú aj možnosti pre vegetariánov a pestrá ponuka pivných snackov.

zdroj: Startitup

Historická budova s novým životom

DOCK7 sídli v ikonickej budove Sklad č. 7, ktorá bola postavená v rokoch 1921 – 22 a dnes patrí medzi národné kultúrne pamiatky. Toto miesto dlhé desaťročia slúžilo ako skladový priestor, no teraz dostáva nový rozmer – stáva sa epicentrom remeselného pivovarníctva a modernej gastronómie.

Medusa tak pokračuje vo svojej stratégii oživovania historických industriálnych priestorov, podobne ako pri reštaurácii WERK v Jurkovičovej teplárni či remeselnom bistre MINT v Pradiarni 1900.

„Sklad č. 7 je unikátna stavba, ktorá si zaslúžila druhú šancu. Priestor sme chceli nielen zachovať, ale aj premeniť na živé miesto, kde sa stretáva história s moderným životom. Chceli sme vytvoriť niečo, čo nebude len reštauráciou a pivovarom, ale zároveň aj kultúrnym a spoločenským bodom na mape Bratislavy,“ hovorí Michal Chudík, CEO skupiny Medusa.

Budova prešla dôkladnou rekonštrukciou, pričom architekti a dizajnéri zachovali jej pôvodnú industriálnu estetiku. Masívne oceľové konštrukcie, stĺpy s hríbovými hlavicami a pôvodné dverné systémy dodávajú priestoru autentickú atmosféru, ktorá odráža jeho bohatú históriu. Celý interiér je koncipovaný tak, aby v ňom dominovali prírodné materiály a surový dizajn v kombinácii s modernými prvkami.

„Tento projekt bol jednou z našich najväčších výziev. Oživiť historickú pamiatku a zároveň v nej vybudovať moderný pivovar s reštauráciou si vyžadovalo precíznu prácu a dôslednosť. Každý detail bol starostlivo premyslený, aby sme zachovali ducha miesta, no zároveň vytvorili priestor, ktorý bude funkčný, estetický a otvorený pre ľudí,“ dodáva Chudík.

Priestor tiež ponúka edukatívne prvky o histórii budovy, pivovarníckom procese a surovinách, ktoré sa pri výrobe piva používajú. „Nechceli sme, aby bol DOCK7 len ďalším podnikom v Bratislave. Chceme, aby to bol priestor, kde sa budú ľudia radi vracať, kde sa budú cítiť dobre a kde si budú môcť vychutnať pivo s príbehom,“ uzatvára Chudík.

Najväčšia investícia v histórii skupiny

DOCK7 je najväčšou samostatnou investíciou Medusy na Slovensku, pričom jej výstavba atakovala hranicu 3 miliónov eur. „Je to obrovský krok vpred. Tento projekt nám otvára nové možnosti a som presvedčený, že sa DOCK7 stane významným bodom na gastronomickej mape Bratislavy,“ dodáva Chudík.

Súčasťou konceptu je aj flexibilný eventový priestor s kapacitou až 600 hostí, ktorý umožní organizovanie veľkých podujatí bez narušenia bežného chodu reštaurácie.

DOCK7 dnes otvára svoje brány a všetkých pozýva na prvé ochutnávky čapovaného piva, ktoré vzniklo pod rukami skúseného pivovarského tandemu. Bratislava tak dostáva nový pivovarský stánok, ktorý si kladie za cieľ spojiť tradičné remeslo s moderným prístupom k vareniu piva.

Ak máš rád poctivé pivné chute, industriálnu atmosféru a kvalitnú gastronómiu, toto miesto nesmieš vynechať.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá