Bratislava dostala bistro s atmosférou Manhattanu. Je v úchvatnom priestore, ľudia si sem vo veľkom robia rezervácie

  • V centre hlavného mesta pribudla nová reštaurácia, v ktorej si nájdeš to svoje počas celého dňa
  • Volá sa Werk a nachádza sa v ikonickej budove Jurkovičovej Teplárne
  • Je situovaná v bývalej priemyselnej zóne medzi ulicami Čulenova, Továrenská a Bottova
  • Je perfektným kontrastom k modernej architektúre okolitých budov Sky Parku
Medusa
  • V centre hlavného mesta pribudla nová reštaurácia, v ktorej si nájdeš to svoje počas celého dňa
  • Volá sa Werk a nachádza sa v ikonickej budove Jurkovičovej Teplárne
  • Je situovaná v bývalej priemyselnej zóne medzi ulicami Čulenova, Továrenská a Bottova
  • Je perfektným kontrastom k modernej architektúre okolitých budov Sky Parku

Jurkovičova tepláreň patrí medzi posledné pozostatky poukazujúce na priemyselnú minulosť Bratislavy. Kompletná rekonštrukcia tejto národnej kultúrnej pamiatky si vyžiadala investíciu vo výške 11 miliónov eur. Okrem verejného eventového priestoru a flexibilných kancelárií tu pribudla aj kaviareň, galéria či reštaurácia Werk.

zdroj: Medusa

Práve Werk otvára dvere svojim hosťom už dnes. V ikonickej budove Jurkovičovej Teplárne v Sky Parku tak už môžeš navštíviť unikátny priestor s kozmopolitnou kuchyňou.

Cieľom tvorcov tohto konceptu je, aby si hosť vedel okrem jedla vychutnať aj atmosféru metropolitného miesta, spájajúceho v sebe viaceré koncepty.

zdroj: Medusa

Ide o gastro podnik, v ktorom môžeš začať deň so skvelými raňajkami, pokračovať „smart casual“ obedmi, koktailom po práci a večerou s priateľmi.

zdroj: Medusa

Werk patrí do rodiny Medusa, ktorá je najväčšou gastronomickou spoločnosťou pôsobiacou na slovenskom trhu. „Bratislava sa mení a my chceme byť pri tom,“ hovorí Peter Štecko, CEO Medusy a dopĺňa:

„Kým koncom deväťdesiatych rokov a začiatkom storočia sme chceli byť čo najsilnejšie zastúpení v centre Bratislavy, dnes sa presúvame do výnimočných historických objektov v novom centre Bratislavy.“

zdroj: Medusa

Aktuálne pre túto spoločnosť pracuje viac ako 1 400 zamestnancov. K dnešnému dňu prevádzkuje viac ako 40 vlastných gastro zariadení na Slovensku. V Prahe má navyše aj samostatnú cateringovú divíziu.

zdroj: Medusa

Jej tím chce teraz dať šancu všetkým zapáleným ľuďom pre gastronómiu, usilovným detailistom a hlavne pozitívne naladeným ľuďom. V novej prevádzke Werk je otvorených hneď niekoľko pracovných miest.

zdroj: Medusa

„Do nášho tímu obsadzujeme pozície čašníkov, barmanov a kuchárov, ktorí majú chuť pracovať a posúvať slovenskú gastronómiu do nových rozmerov.“

Medusa deklaruje, že záujemcom poskytne istotu trvalého pracovného pomeru a aj profesionálne vzdelanie v rámci ich vlastnej Medusa Academy.

zdroj: Startitup

„Pokiaľ budeš naozaj chcieť a pracovať na svojom rozvoji, budeš mať aj možnosť neobmedzeného kariérneho rastu, vrátane najvyšších manažérskych či odborných pozícií.“

Spoločnosť uvádza, že ich nový zamestnanci budú mať istotu dohodnutej mzdy a možný je aj príspevok na ubytovanie. Zabezpečenú budeš mať aj stravu a príležitosť sa uplatniť bez praxe.

zdroj: Startitup

Ako kuchár si konkrétne v podniku Werk zarobíš od 1 650 eur, v závislosti od tvojich skúseností. Hľadá sa aj Floor manažér, ktorý má ísť v prvom rade príkladom pre všetkých zamestnancov. Nástupný plat je tu od 1 400 do 1 760 eur.

zdroj: Medusa

„Know-how je v gastrobiznise kľúčové. Navonok sa môže zdať prevádzkovanie kaviarne, bistra alebo reštaurácie ako jednoduché a až romantické, ale opak je pravdou a pre dosiahnutie úspechu a návratnosti je nutné biznis veľmi dobre poznať,“ potvrdil nám šéf marketingu spoločnosti – Ján Laš.

zdroj: Medusa

Skupina Medusa v roku 2020 dosiahla tržby vo výške 32,04 milióna eur. Ide o značný pokles oproti roku 2019, kedy sa mohla pochváliť celkovými tržbami vo výške 42,5 milióna eur. Po odznení súčasnej krízy Medusa očakáva fungovanie v novom režime, ktorý bude predstavovať akýsi „nový normál“.

Okrem prevádzky Werk len pred pár mesiacmi predstavila nový koncept reštaurácií Mint, ktorý je postavený na remeselných výrobkov z vlastnej pekárne a rozšíriť by sa mal po celom hlavnom meste.

zdroj: Medusa

Aj keď skupina stále otvára nové prevádzky, uvedomuje si, že ich biznis značne ovplyvní pandemická situácia v krajine.

„Pokiaľ nebude väčšina ľudí zaočkovaná, tak očakávame, že to bude problematické. Odhadujeme, že veľa gastro prevádzok neprežije a aj keď otvoria, tak tí, čo to zvládnu, budú svoje záväzky ešte nejaký čas tlačiť, ale bez adekvátnej štátnej pomoci a aj zníženia DPH to bude veľmi ťažké pre celý segment,“ potvrdil Laš.

Zdroje: Medusa, Werk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie