V Bratislave otvorili celkom novú ázijskú reštauráciu, má exotického šéfkuchára so skúsenosťami z Fou Zoo

  • Naše hlavné mesto dostalo nový pan-ázijský gastro projekt
  • Na jeho čele stojí šéfkuchár Ram, ktorý sa môže pochváliť skúsenosťami z tých najlepších gastro prevádzok u nás
RAM
Ram's
  • Naše hlavné mesto dostalo nový pan-ázijský gastro projekt
  • Na jeho čele stojí šéfkuchár Ram, ktorý sa môže pochváliť skúsenosťami z tých najlepších gastro prevádzok u nás

Dobrej ázijskej kuchyne v ktoromkoľvek slovenskom meste zrejme nikdy nebude dostatok. Aj keď bratislavská gastro scéna je bohatá na ázijské chute, predsa len tu pribudol nový prírastok.

Ak si fanúšikom bistra s názvom Ram’s na Továrenskej 4, máme pre teba dobrú správu. Táto značka rozširuje svoje pôsobenie a pre Startitup potvrdila otvorenie celkom novej prevádzky na Bezručovej ulici číslo 5 v Bratislave. Otvorené majú až do 22:00, takže si sem aj dnes stíhaš zájsť na dobrú exotickú večeru. S donáškovými službami ako je Wolt zatiaľ nespolupracujú.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ram’s (@rams_bratislava)

Za bistrom stojí skúsený šéfkuchár Ram, ktorý je naozajstným špecialistom na indickú, kórejskú, thajskú ale aj čínsku kuchyňu. Na Slovensku pritom žije a pracuje už 10 rokov.

Priznáva, že k vareniu mal veľmi blízko už odmalička, nakoľko takmer každý člen jeho rodiny mal niečo spoločné s kulinárstvom. „Varenie je zakódované v mojej DNA, je to osud, ktorému sa nemôžem brániť, len ho musím nasledovať,“ tvrdí Ram.

zdroj: Ram's

Mladý kuchár si už vyskúšal prácu v niekoľkých indických reštauráciách. Cenné know-how načerpal aj priamo v oceňovanej pan-ázijskej reštaurácii Fou Zoo.

Ruku k dielu priložil aj v rámci konceptu Foodstock a ako šéfkuchár manažoval všetky bistrá a reštaurácie spadajúce pod značku Sushitime.

zdroj: Ram's

„Po tejto skúsenosti si zakladám vlastné pan-ázijské bistro. Mať svoje vlastné bistro bolo mojím snom už mnoho rokov. Teraz sa sen stal skutočnosťou. Nebolo to ľahké ale som tu. Dúfam, že vám naservírujem to najlepšie jedlo, ktoré je v mojich silách,“ tvrdí Ram.

Ak by si mal v bistre ochutnať len jedno jedlo, na začiatok sa určite bude hodiť ich Nasi Goreng. Ide o špecialitu, s ktorou musel prísť do kontaktu každý človek, ktorý navštívil napríklad indonézsky ostrov Bali.

Nasi goreng v indonézskom a malajskom jazyku znamená doslova „pražená ryža”. Jedná sa o klasickú ukážku jednoduchej a zdravej balijskej kuchyne, ktorá ničím nezaostáva za ostatnými ázijskými krajinami.

V Indonézii sa tento pokrm konzumuje tradične na raňajky a pripravuje sa z ryže, ktorá zostala z predošlého večera. Charakteristickým rysom tohto pokrmu je dohneda sfarbená ryža.

„Balijskí kuchári používajú indonézsku sladkú sójovú omáčku, ktorá konzistenciou pripomína javorový sirup a je o poznanie silnejšia ako tie bežne dostupné v Európe. Základom obvykle býva ryža, korenie, vajce, tofu a veľké množstvo zeleniny. U nás v bistre si môžete vybrať verziu s krevetami alebo kuracím mäsom pre mäsožravcov a pre vege pozitiv máme verziu s tofu alebo čisto so zeleninou,“ objasňuje tím bistra.

zdroj: Ram's

Ak si skôr na polievky, tvojej pozornosti by nemala uniknúť miestna Tom Kha Gai. Je to asi najznámejšia thajská polievka a na rozdiel od mnohých iných thajských pokrmov nie je výrazne pikantná, naopak je veľmi jemná a delikátna.

„Thajčania ju považujú za svoj národný poklad a s miernymi obmenami niektorých ingrediencií sa zabývala aj v Laose. Kombinácia sladkej, pálivej a kyslej chuti, jemné kuracie mäso alebo čerstvé krevety je skutočne famózna.“

V Ram’s si ju môžeš vychutnať v dvoch verziách – kuraciu a krevetovú.

Zdroj: Ram

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech