V Bratislave práve otvoril nový gastro reťazec. Spôsobil ošiaľ, ľudia čakajú v radoch

  • Vapiano konečne otvorilo svoje brány
  • Tešiť sa môžeš na čerstvosť, ale aj ľudové ceny
  • Pri otvorení sme boli aj my
Vapiano
Startitup/Martin Papai
  • Vapiano konečne otvorilo svoje brány
  • Tešiť sa môžeš na čerstvosť, ale aj ľudové ceny
  • Pri otvorení sme boli aj my

Dnes sa v nákupnom centre na Mlynských nivách otvorila reštaurácia, na ktorú mnohí čakali mesiace. To, že ide o skutočne populárnu sieť reštaurácií zo zahraničia, je vidieť aj na návštevnosti počas prvého dňa jej pôsobenia v našom hlavnom meste.

Na stôl tu ľudia čakali v dlhom rade. Doba čakania na stôl bola približne hodina a pol. My sme na mieste nemohli chýbať a reštauráciu hneď aj vyskúšali. 

Čerstvosť na prvom mieste

Vapiano je výnimočný koncept reštaurácií, kde si potrpia na niekoľkých aspektoch. Prvým a asi najdôležitejším je čerstvosť surovín, ktoré používajú.

Cestoviny, ale aj napríklad cesto na pizzu sa robia priamo na mieste, čo je cítiť na finálnom produkte, ktorý skončí na tanieri pred tebou. Rôzne druhy cestovín navyše robia z kvalitnej semolinovej alebo špaldovej múky. 

otvorená kuchyňa
zdroj: Startitup/ Martin Papai

Cestoviny bez cestovín? Presne tak. V tomto podniku na teba myslia, aj pokiaľ si vegetarián, vegán alebo máš rôzne potravinové intolerancie. Za zmienku stoja práve cestoviny bez cestovín, ktoré sú robené z cukety, teda sú 100 % zeleninové. 

Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi. V ponuke majú naozaj pestrú škálu rôznych jedál určených pre tých najmenších. Ruku na srdce, ktoré dieťa neodolá pizze v tvare zvieratiek alebo cestovinám v tvare lietadielok?

Ceny sú nastavené tiež veľmi sympaticky. Pizzu si môžeš dopriať už za 6,90 eur, cestoviny už od 6,50 eur a rizoto od 8,9 eur.

Objednávky priamo z tvojho telefónu

To, čo zaujme zákazníka hneď, ako príde do reštaurácie, je otvorená kuchyňa. Práve vďaka nej môžeš priamo nahliadnuť do celého procesu výroby tvojho jedla. Výrobu cesta, no aj samotné servírovanie na tanier, budeš mať vždy v tvojom zornom uhle. 

Taktiež tu žiadneho čašníka nenájdeš. Ide o systém, kde si sám sebe pánom. Sám sa usadíš, sám si objednáš a hlavne si sám môžeš upraviť a dochutiť jedlo napríklad čerstvými bylinkami, ktoré sa nachádzajú na stole. Do budúcnosti však pozerajú už teraz a zavedenie donáškovej služby je len otázkou času.

Vapiano
zdroj: Startitup/Martin Papai

Príjemnú atmosféru dotvára vkusný dizajn prevádzky, ktorý pôsobí moderne, ale zároveň sa v ňom cítiš ako doma. V prevádzke je hneď zopár príjemných detailov pripomínajúcich Taliansko, ako napríklad červený moped značky Vespa. Ten je zaparkovaný priamo medzi hosťami. Nájdeš tu aj majestátny strom olivovníka, a to uprostred reštaurácie.

Vapiano
zdroj: Startitup/Martin Papai

Ako vyzerala otváračka?

Otvorenie Vapiana na Nivách vzbudilo veľkú pozornosť. Prišli sme sem v čase obeda a ľudia nedočkavo stáli pred reštauráciou, kde museli čakať desiatky minút.

Keď sme sa o približne hodinu dostali dnu, bolo nám oznámené, že aj z dôvodu veľkého náporu im niekoľkokrát padol systém. A tak sme museli opäť čakať. Veríme v to, že ide len o prvotné komplikácie, ktoré spôsobila otváračka, a časom systém zabehnú.

pizza
zdroj: Startitup/ Martin Papai

Objednali sme si kráľovnú všetkých pízz. Ak má totiž talianska reštaurácia skvelú margheritu, tak má polovicu úspechu za sebou. Tá vo Vapiane vôbec neurazí.

Cesto je skutočne cítiť čerstvou prípravou a zvyšné prísady tomu neboli výnimkou. Čo nás skutočne milo prekvapilo, bola čas, za ktorý nám pizzu priniesli. Od objednania totiž ubehlo ani nie 5 minút a my sme na stole mali čerstvú pizzu. Vapiano stojí za návštevu, potešia ceny, prístup aj rýchlosť. 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá