V Buchtárni si dáš tie najoriginálnejšie raňajky v meste, ktoré ťa vrátia do detstva

  • Kedy naposledy si si vyrazil na raňajky s kamošmi či kolegami niekam von?
  • Raňajková ponuka v našich kaviarňach nie je veľmi zabehnutá a mnohé podniky majú minimálne do deviatej ráno ceduľku "closed"
  • Buchtáreň všetko mení a prichádza s ponukou, ktorá vylepší tvoj deň
buchtaren2
Buchtáreň
  • Kedy naposledy si si vyrazil na raňajky s kamošmi či kolegami niekam von?
  • Raňajková ponuka v našich kaviarňach nie je veľmi zabehnutá a mnohé podniky majú minimálne do deviatej ráno ceduľku "closed"
  • Buchtáreň všetko mení a prichádza s ponukou, ktorá vylepší tvoj deň

Hádam všetci si spomíname na detské časy, keď nám babka či mama naložili na tanier domácu parenú buchtu poliatu maslom a bohato posypanú grankom. Dnes by mnohí vyznávači bio raw vegan stravy možno pohrdli, no môže byť niečo lepšie, ako si takto nostalgicky pripomenúť časy detskej bezstarostnosti? Buchtáreň, ktorá je prvým slovenským street foodom s parenými buchtami, si už stihla získať srdcia Bratislavčanov aj mnohých turistov. Teraz prichádza s novinkou, ktorú nikde inde v Bratislave nenájdeš!

Horúcu buchtu si tu totiž môžeš vychutnať už ráno od 7:30 do 10:30 počas raňajok. Existuje vôbec krajší štart dňa? Zapiť ju môžeš kvalitnou kávou od Coffee Brothers, čajom Wilfred, sirupom od chalanov z Herbertu či obyčajným mliekom. Okrem parenej buchty tu podávajú aj pečenú a ak preferuješ slané raňajky, na výber máš tiež slanú ponuku. Či už to bude parená buchta na slano alebo hotová špecialitka – knedľa vo vajíčku s červenou repou alebo fazuľkami, slaninkou a syrom. Jednoducho retro klasika v novom šate.

Ak nie si milovník raňajok, do Buchtárne môžeš skočiť aj na skvelý rýchly obed, ktorý podávajú od 11:30 do vypredania polievky, čo je vždy približne o 13:00. Každý deň tu nájdeš iný druh domácej „Polievky od Zdenky“, ktorú pripravuje mama majiteľa Buchtárne Tomáša Hakla. Medzi jej obľúbené patria napríklad paradajková, šošovicová či kapustová. Aktuálnu ponuku vždy nájdeš na Insta Stories Buchtárne. K tomu parená buchta na sladko či na slano s mäsom alebo bryndzou, posypaná slaninkou a cibuľkou.

Buchtáreň vznikla pôvodne z pouličného stánku a vďačí za to najmä veľkému dopytu Slovákov po domácich buchtách. Prevádzka je otvorená od apríla tohto roku a rýchlo sa stala obľúbeným food spotom v centre mesta. Postupne rozširuje svoju ponuku a ľuďom chce ponúknuť presne to, po čom ich chuťové poháriky túžia. Žiadne prehnané bio vegan trendy, ale jednoducho poctivé jedlo. „Všetky buchty sa robia ručne, ručne sa aj plnia v prevádzke BIG stravovanie vo Svätom Juri. Sú ako od babičky,“ prezradil Tomáš Hakl.

Buchtový biznis Tomáš rozbehol so svojím spoločníkom po skúsenosti s viacerými projektmi. Práve jeho spoločník prišiel s nápadom priniesť ľuďom parené buchty formou street foodu. Chalanom sa zatiaľ úspešne darí plniť svoje vízie, ale aj spokojné bruchá ľudí. Sústreďujú sa nielen na kvalitný produkt, ale aj na kontakt so zákazníkmi a vizuálnu prezentáciu. A ako znie ich recept na úspešný projekt? „Naozaj tvrdo pracovať, nechcieť všetko hneď, byť kreatívny a k tomu mať štipku šťastia,“ dodal Tomáš.

Okrem kamennej pobočky na Hurbanovom námestí môžeš Buchtáreň nájsť na festivaloch a rôznych street food a gastro akciách. Neváhaj ochutnať nostalgickú slovenskú klasiku v podobe moderného street foodu. Mňam!

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK