V Trnave je ukrytá nevšedná industriálna kaviareň, robia si tu vlastné prosciutto a ponúkajú vychýrené veterníky

  • Nenápadná, avšak na strategickom mieste
  • Aj tak zvonku pôsobí prevádzka Oné Espresso Bar, ktorá sa nachádza v blízkosti autobusovej i vlakovej stanice v Trnave
Ondrej Bobek/ Kávičkári.sk
  • Nenápadná, avšak na strategickom mieste
  • Aj tak zvonku pôsobí prevádzka Oné Espresso Bar, ktorá sa nachádza v blízkosti autobusovej i vlakovej stanice v Trnave

Presklenú prevádzku zdobia popínavé izbové rastliny, šarm miestu dodáva i spojitosť dreva a kovu. „Nie hipsterský, ale industriálny,“ aj tak popisuje dizajn kaviarne jej majiteľ, skúsený gastronóm Ľubomír Kralovič.

Spolu so svojou manželkou Jankou držia patronát nad podnikom. A to doslova. Pána Kraloviča sme našli upratovať terasu, keďže sa blíži dlho očakávané otváranie a pani Kralovičovú v kuchynke.

Tam už tvorila pre svojich klientov „putráčiky“, tak sa totiž hovorilo niekedy koláčikom v okolí Trnavy. Hoci ponuku obmieňajú, hostia si našli svoje stálice. Počas obdobia korony najviac išli karamelové veterníky plnené lahodným krémom.

zdroj: Ondrej Bobek/ Kávičkári.sk

V bežnom režime je to zas brownie, ktorý je v ponuke za zvýhodnenú cenu spolu s kávičkou. Nezabúdajú ani na tých s intoleranciou, v ponuke majú i bezlepkové či vegánske putráčiky. A že chutia, za to dáme ruku do ohňa. K zahryznutiu si môžete dať zapekané chrumkavé panini mozarella alebo prosciutto vlastnej výroby.

zdroj: Ondrej Bobek/ Kávičkári.sk

Kaviareň je otvorená od rána a ihneď je v nej čulý ruch. Na dobrú kávu k usmievavým baristom prichádzajú študenti z neďalekých stredných škôl, biznismeni, cestujúci, ale aj mamičky na prechádzke so svojimi ratolesťami.

Ak servis „to go“, tak ekologicky. Na tom si dajú v prevádzke mimoriadne záležať, rovnako ako i na správnom triedení odpadu.

zdroj: Ondrej Bobek/ Kávičkári.sk

Káva. Tak to je samotný príbeh tejto prevádzky. Popretkávaná vzťahmi tejto gurmánskej rodinky, konkrétne syna majiteľov Oné espresso baru majiteľa pražiarne Rusty Nails Coffee Roasters Reného Královiča.

Ako je už v dobrých kaviarňach zvykom, na dvoch mlynčekoch ponúkajú na výber vždy dve kávy. Prvá je stálica Monzúnová India, ktorá je pre tých, ktorí si radi vychutnajú kávu s talianskymi tónmi.

zdroj: Ondrej Bobek/ Kávičkári.sk

Druhá káva na mlynčeku sa obmieňa, a tak vzniká priestor pre výberové kávy. V Oné Espresso Bar si môžete vychutnať aj alternatívu a na leto chystajú obľúbené ľadové Cold Brew a Nitro café.

Oné Espresso Bar v kocke:

  • Vegánske koláče, cappuccino či latte
  • Výberová káva RNCR aj 250 g balíčky
  • Rodinná atmosféra Ekologický servis

Tento článok vznikol v rámci projektu Kávičkári.sk.

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie