Prišiel z NYC a rozbehol podnik za 350 000 eur. Teraz odhaľuje, ako na Slovensku neskrachovať

  • Na jeho jedlo sú ľudia ochotní čakať v radoch
  • Majiteľ Dirty Dog Barbeque ľudí pobláznil jeho špecificky pripravovaným mäsom
  • Jeho cesta biznisom bola tŕnistá
Dirty Dog Barbeque
Dirty Dog Barbeque
  • Na jeho jedlo sú ľudia ochotní čakať v radoch
  • Majiteľ Dirty Dog Barbeque ľudí pobláznil jeho špecificky pripravovaným mäsom
  • Jeho cesta biznisom bola tŕnistá

38-ročný Isaac Starobin je podnikateľ, šéf a majiteľ prevádzky, ktorú by si mal jednoznačne navštíviť, ak si fanúšikom nefalšovanej, plnochutnej gastronómie. Ide o Dirty Dog Barbeque, ktorej návštevu pri cestovaní do Prahy nevynechá aj mnoho Slovákov.

Isaac sa v hotelierstve pohybuje celý život, okrem nešťastného pokusu o štúdium politológie na niekoľko semestrov na univerzite v New Orleans a potom rýchlej prestávky a vyučovania angličtiny.

„Keď som mal 16 rokov pracoval som ako kuchár na grile, barman, šéfkuchár, manažér a majiteľ. Keď som sa prvýkrát presťahoval z New Yorku do Európy začal som ako vodič na rozvoz pizze,“ opisuje začiatok jeho podnikateľskej cesty pre Startitup.

Bol si dobre vedomý, že existuje niekoľko šialených štatistík o tom, ako približne 75 % reštaurácií zlyhá už v prvom roku. Taktiež vedel, že situácia v gastre je nehostinná a len veľmi málo z úspešných reštaurácií poskytuje majiteľovi dobrý zárobok a živobytie. Aj tak sa rozhodol ísť do podnikania naplno.

„Žiadna reštaurácia, ako sa hovorí, nespí v noci ľahko, pretože všetci vieme, ako rýchlo môže všetko zmiznúť. Ale strávil som toľko rokov v New Yorku prácou pre úžasných, úspešných ľudí, že som sa presvedčil, že je možné v biznise vyhrať, ak budem nasledovať ich príklad.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dirty Dog Barbeque Prague (@dirtydogbarbeque)

Priznáva pritom, že na začiatku pochyboval dokonca aj o samotnom koncepte jeho podniku.

„Jedna vec, ktorá mi v noci nedáva spať, je boj medzi varením jedla, ktoré chcem urobiť, a varením toho, čo si myslím, že sa predá. Držíme sa svojich zásad, alebo sa riadime trendami? Na začiatku je ľahké prisahať, že nikdy neurobíte kompromisy. Avšak je to zložitejšie, keď sa bojíte, či dokážete udržať strechu nad hlavami vašich detí.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá