Prešiel 15 000 km Afrikou. Hádzali po ňom skaly a dostal maláriu. V nemocnici je to luxus

play icon

Hosťom podcastu ZmUPované je cestovateľ Marek Slobodník, ktorý sa stal známym svojim projektom Afrika na Pionieri. Marek Slobodník prešiel na kultovej motorke čiernym kontinentom tisícky kilometrov. Aké najsilnejšie dojmy tam získal? Marek priznáva, že na začiatku chcel vlastniť luxusné auto a žil konzumným životom. Cestovanie mu však otvorilo oči a teraz je schopný sa zbaliť do ruksaku a odísť na 2 mesiace preč. Dôležité sú preňho najmä zážitky a dobrodružstvá.

Jeho cesty idú často cez nespevnené trasy a v tejto špeciálke sme si vyskúšali vynovený Jeep Renegade, ktorý nemá problém s náročnejším terénom. Čo všetko zažil Marek Slobodník v Afrike či pri ceste Ruskom, ako vyzerá vysychajúce Aralské jazero a čo všetko mu cestovanie dalo? Všetko a oveľa viac sa dozvieš v podcaste ZmUPované so Simou. Inšpiruj sa!

Marekov Instagram

Tento diel ti prinášame v kultovom Jeep Renagade, ktorý sme mali v hybridnom prevedení. Je to vôbec ich prvý model v tejto verzii s elektrifikáciou, ktorý sa predstavil s kombinovaným výkonom 190 koní a je napájaný 11,4 kWh batériou. Čisto na elektrický pohon máš dojazd približne 50km, všetko ale samozrejme záleží od podmienok ako teplota alebo tvoj štýl jazdy. Jeep v tejto verzii zaujme aj spotrebou, tú sa nám podarilo stlačiť na približne 2 l / 100 km, čo na SUVčko predstavuje úplne skvelé čísla.  Každý plug-in hybridný model Jeep je označený logom 4xe. Interiér je prispôsobený modernému užívateľovi – vysoká miera kompatibility, vyše 8 palcový display, jednoduché nabíjanie. Príjemným prekvapením je, že jazdné vlastnosti v teréne ani na ceste hybrid nijakým spôsobom neovplyvnil, máš teda stále k dispozícii zážitok z jazdy, ktorý Jeep predstavuje.