Paradoxne, čerstvé halušky si dáte na Mont Blancu a v slovenských prevádzkach ich nedostanete
ZmUPované: Mont Blanc
Do dnešnej časti relácie ZmUPované prijali pozvanie Tomáš Jamriško a Martin Jakubis, ktorí sa vydali na výpravu na najvyššiu horu Európy, aby dokázali, že čerstvé halušky sa dajú pripraviť kdekoľvek na svete. V rozhovore nám porozprávali nielen o tomto netradičnom kulinárskom dobrodružstve, ale aj o samotnom výstupe – čo všetko počas neho zažili, ktorý úsek bol pre nich najkritickejší a ako sa vysporiadali s náročnými podmienkami. Na záver sa podelili aj o tipy pre začiatočníkov, ktorí by chceli podniknúť svoju prvú túru, a odporučili miesta, kde začať.
Pre viac rozhovorov so zaujímavými Slovákmi, ktorí pracujú alebo žijú v zahraničí, sleduj aj ďalšie epizódy ZmUPované.