Vidiecka zrúcanina premenená na minimalistické a moderné bývanie s netradičným interiérom

  • Zrúcaniny pôvodného škótskeho príbytku z 18. storočia boli zrekonštruované na moderný solárny dom s prekvapivým riešením interiéru a zachovaním častí pôvodného vzhľadu exteriéru. Okrem použitia fotovoltaiky bol obytný dom postavený v minimalistickom štýle a pochváliť sa môže izolačným povlakom.
nathanaeldorent.com
  • Zrúcaniny pôvodného škótskeho príbytku z 18. storočia boli zrekonštruované na moderný solárny dom s prekvapivým riešením interiéru a zachovaním častí pôvodného vzhľadu exteriéru. Okrem použitia fotovoltaiky bol obytný dom postavený v minimalistickom štýle a pochváliť sa môže izolačným povlakom.

Spoločnosť Nathanael Dorent Architecture v spolupráci so štúdiom Lily Jencks. Tento nezvyčajný dom nachádzajúci sa na odľahlom Škótskom vidieku si zachováva vonkajší vzhľad typický pre vidiek so šikmou trojuholníkovou strechou a vonkajšími kamennými múrmi. Namiesto použitia dreva na vonkajší obklad sa architekti rozhodli použiť hydro-izolačný gumený povlak. Interiér je vytvorený z netradične zakrivených až vlnitých stien vyrobené z recyklovaných polystyrénových blokov, ktoré sú pokryté spevneným plastom. Tieto biele futuristické „trubice“ slúžia ako chodby, ktoré spájajú spoločné priestory so spálňami umiestnenými na oboch koncoch budovy.

Zobraziť celú galériu (17)
zdroj: nathanaeldorent.com

 

Zobraziť celú galériu (17)
zdroj: nathanaeldorent.com

Zdôrazňujúc plynutie času, tieto tri vrstvy odrážajú aj rôzne architektonické expresie: náhodnú prirodzenú eróziu kamenných stien, typickú minimalistickú šikmú strechu a voľný tvar dvojitého zakriveného tvaru. Tieto tri vrstvy nie sú navrhnuté ako nezávislé časti, skôr tomu všetkému dávajú zmysel, pretože ich vzťah sa vyvíja vez rôzne vrstvy a časti budovy. Oddeľujú sa, spájajú sa a prelínajú. Vytvárajú sériu architektonických osobitosti, odhaľujú súčasné vnímanie času a priestoru.“napísali architekti, inhabitat.com

Prirodzené svetlo v interiéry zabezpečujú veľké okná s výhľadom na škótsky vidiek a k svetlosti prispieva aj prevažne biely interiér. Zariadenie je minimalistické a vyrobené je väčšinou z ľahkého dreva. Regály perfektne lícujú tvar zakrivených stien. Interiér okrem iného obsahuje aj časť pôvodných kamenných stien.

zdroj: inhabitat.com

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech