Vyskúšal som jesť v michelinských reštauráciách: Za večeru tu necháš aj stovky eur, stojí to za to?

  • Michelin je jedno z najprestížnejších ocenení pre reštauráciu
  • Slovensko hviezdu Michelin stále nemá, no za hranicami ich je hneď niekoľko
plating v michelinskej reštaurácii a maskot značky michelin
Pixabay/Guillermo Muro Unsplash/Ye Massa
  • Michelin je jedno z najprestížnejších ocenení pre reštauráciu
  • Slovensko hviezdu Michelin stále nemá, no za hranicami ich je hneď niekoľko

Dostala sa mi fantastická príležitosť zúčastniť sa novinárskeho zájazdu, ktorý organizovala maďarská turistická agentúra k súťaži Bocuse d’Or.

Táto súťaž nie je len tak hocijaká. Ak sa šéfkuchárovi totiž podarí získať zlatú sošku Paula Bocusa, odomkne sa mu neskutočné množstvo príležitostí. Väčšina kuchárov totiž toto ocenenie stavia do vyššej a prestížnejšej úrovne, ako všetkým známe hviezdy Michelin.

Od bagety na ulici do michelinskej reštaurácie 

Sedel som vo vlaku a nevedel, čo mám očakávať od tohto výletu. Len malú chvíľku pred mojou cieľovou destináciou som obdržal e-mail, ktorý presne popisuje program, ktorý mám pred sebou.

Na chvíľku som zamrzol potom, čo som uvidel, že ma nečakajú prednášky a semináre, ale prevažne návštevy tých najprestížnejších reštaurácií v Maďarsku. Išlo o viaceré reštaurácie, ktoré obdržali prestížne ocenenie v podobe hviezdy Michelin. 

Keď som sa mysľou vrátil naspäť do súčasnosti, uvedomil som si jednu podstatnú vec. Ja som totiž v živote nebol v takých luxusných reštauráciách. Preto ti v tomto článku priblížim moje skúsenosti ako nováčika v špičkovej gastronómii a hlavne ti prezradím môj osobný pohľad, či sa to všetko za tie peniaze vôbec oplatí.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá