Za 50-tisíc eur rozbehol v Bratislave netradičný projekt: Na Slovensku je bežné, že vás poohovárajú

  • Keď sem človek príde, s radosťou ochutná hneď niekoľko káv, aj keď predtým kávu nepil
  • Prevádzka Bomba barista navyše ponúka nevídané chute a vône
Bomba barista
Bomba barista
  • Keď sem človek príde, s radosťou ochutná hneď niekoľko káv, aj keď predtým kávu nepil
  • Prevádzka Bomba barista navyše ponúka nevídané chute a vône

Dušan Bombala s kávou ako takou pracuje už viac ako 22 rokov. Začalo to nadšením pre krémové espresso v talianskom Trieste. Neskôr, keď sa už tohto klasického espressa presýtil, zistil, že existuje niečo viac – výberová káva/specialty coffee.

Od roku 2013 sa s ňou aktívne zoznamoval, hral a vzdelával na školeniach. V tomto období vznikla aj jeho láska k filtrovanej káve a najmä k príprave kávy prostredníctvom Hario V60.

Keďže do kaviarní nechodil a robil si kávu doma sám, vznikla myšlienka otvorenia si vlastného kávového laboratória, kde by mohol šíriť myšlienku výberovej kávy a robiť osvetu v alternatívnych spôsoboch jej prípravy.

To sa mu neskôr podarilo a v pandemickom februári 2020 otvoril prevádzku Coffee laboratory & shop v bratislavskej Dúbravke. Za prevádzkou stojí spolu s manželkou Julkou.

Obaja sú nadšenci výberovej kávy. Tvrdia, že cappuccino u nich doma vedia robiť aj ich deti.

Dušan pred spustením laboratória pracoval ako obchodný zástupca. Cestoval po Slovensku a zabezpečoval do hotelov, kaviarní a reštaurácií zrnkovú taliansku kávu a zároveň prevádzkoval gastroprevádzky v kúpeľnom meste Dudince.

Tvrdí, že na jeho podnikateľskej ceste ho zásadne ovplyvnila nová kávová kultúra, ktorá začala vznikať na Slovensku, a najmä kávový festival, ktorý organizoval Michal Molčan.

„Uvedomil som si, že svet výberovej kávy (specialty coffee) je skutočne pestrý, inšpiratívny a budem sa v ňom môcť realizovať mnoho rokov.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bomba barista (@bombabarista)

Nie je to len o káve

Vysvetľuje, že jeho projekt Bomba barista je silno zameraný nielen na výberovú kávu, ale aj jej osvetu. „Podarilo sa mi priniesť atmosféru kávového festivalu do malého priestoru. Používame top technológie a najnovšie know-how ohľadom prípravy kávy, ktoré som získal ešte pred otvorením priestoru od tých najlepších baristov na Slovensku. A zároveň som do toho časom vniesol aj moje reálne skúsenosti z nášho kávového laboratória.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá