Zarobíš aj 2 500 eur. Známy šéfkuchár otvára v Bratislave úplne nový podnik s výrobou domácich potravín

  • V Bratislave už čoskoro otvorí svoje brány nová reštaurácia
  • Aktuálne si kreuje profesionálny tím
Na snímke je muž a peniaze.
Ilustračná fotografia, Wikimedia/Friedrich.Kromberg,vic0900
  • V Bratislave už čoskoro otvorí svoje brány nová reštaurácia
  • Aktuálne si kreuje profesionálny tím

Do Bratislavy prichádza nový projekt s názvom Bistric. Ide o novozaloženú spoločnosť, ktorá otvára začiatkom roka 2023 kvalitnú reštauráciu v Záhorskej Bystrici.

Spoločnosť založili obchodník a podnikateľ Peter Šumichrast s rodinou a šéfkuchár Peter Janičina, spoluzakladateľ kedysi známeho Bistra u Kubistu, ktoré v roku 2021 ohlásilo koniec: „Za 8 rokov sme naplnili veľa brúch a zušľachtili veľa duchov, vyučili úžasných kuchárov, baristov aj čašníkov. Gastronómia je však zložená z dvoch paralelných nekonečných radov udalostí.“

„Jeden rad tvorí radosť zo spokojných hostí a zmysluplnosť, ktorá z toho plynie. Ten druhý sú ťažkosti a prekážky na ceste k prvému. Druhý býva občas nekonečnejší ako nekonečno nekonečien. Vtedy je ťažko na všetkých frontoch. Na tom fronte ako dnes sme však ešte neboli, a tento boj sme prehrali,“ napísala prevádzke pri jej konci.

Teraz je však čas na nové projekty. Tím Bistric spája vášeň pre dobré jedlo, tú chcú pretaviť do konceptu reštaurácie, ktorá vsádza na kvalitné lokálne suroviny, sezónnosť či gastrotradície Záhoria a Bratislavy. Zároveň sa nebojí ani nového pohľadu na klasické a svetové jedlá.

Reštaurácia je situovaná v novostavbe, disponuje novým moderným vybavením a vkusným interiérom. V letnej sezóne bude mať vonkajšiu terasu zasadenú do stromov a zelene.

Celý podnik nesie rodinné rysy, jeho tím sa chce posnažiť vytvoriť predovšetkým priateľské a férové pracovné prostredie, v ktorom bude možné nielen dobre variť a obslúžiť zákazníka, ale aj experimentovať s chuťami, receptami a kulinárskymi procedúrami.

Executive šéfkuchárovi a spoluautorovi prvého menu Petrovi Janičinovi bude sekundovať aj skúsený šéfkuchár Michal Brindza. Reštaurácia sa bude pýšiť bohatou vinotékou s dobrou ponukou slovenských a svetových vín.

„Máme ambíciu vyrábať si aj vlastné potraviny a v neposlednom rade byť dobrým susedom pre všetkých v Záhorskej Bystrici,“ prezradili o novom koncepte.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: profesia.sk, Zachráňme gastro, SITA

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá