Zbystri pozornosť. Toto sú slovenské bistrá, ktoré ťa zlákajú na svoje menu

  • Poď sa s nami potúlať. Je tam život, ľudia, vône a chute
  • Sú to bistrá, štýlové, lákajúce k pôžitkom
  • V mestách, ktoré sa oplatí „ochutnať”. Tak zbystri pozornosť!
Ondrej Bobek, Tomáš Turek
  • Poď sa s nami potúlať. Je tam život, ľudia, vône a chute
  • Sú to bistrá, štýlové, lákajúce k pôžitkom
  • V mestách, ktoré sa oplatí „ochutnať”. Tak zbystri pozornosť!

Bistro Chef, Zvolen

Koncept otvorenej kuchyne, hravosť, kvalitné suroviny, čerstvosť aj sezónnosť. Také je zvolenské Bistro Chef, ktoré už päť rokov sídli v bývalom meštianskom dome na Námestí SNP.  Voda, ryby, ocot, bylinky, maslo a pridaná hodnota. Aj vďaka týmto „prísadám“ sa tu chute premieňajú na skutočný pôžitok. Vôňa jedál, čerstvo upečeného chleba i žemlí „omámi“ vaše čuchové bunky hneď pri vstupe. Zmysly začnú pracovať naplno a vy už len netrpezlivo čakáte, čo dobré si dáte. Dlhé menu v tomto bistre nehľadajte. Ponuka jedálneho lístka pozostáva z predjedla, dvoch hlavných jedál – jedno mäsité a druhé bez mäsa, a samozrejme nechýba sladká bodka v podobe nápaditého dezertu.

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

Smartfood, Banská Bystrica

Je príjemným, až sviežim prekvapením, že sa koncept tohto druhu nachádza v srdci Banskej Bystrice už 7 rokov. Bistro, ktoré učí ľudí zdravo a múdro jesť, neponúka šialene veľké porcie, ale gurmánske opojenie. Chutiť musí každému – veď tu, keď sa varí, tak sa varí Smart! Otvorená kuchyňa je náznakom toho, že sa varí otvorene. Vidíte na suroviny, pohyby kuchárov, ingrediencie, čistotu nástrojov. Kuchár je v kontakte s ľuďmi a víta ich ako svoju rodinu. Túžime medzi nich zapadnúť, pretože je to tu ako v Taliansku, avšak so severskou precíznosťou.

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

Dobré Bistro, Košice

Podnik v Košiciach chcel ísť výlučne cestou slovenskej produkcie. No nie na úkor kvality. Na prvom mieste je pre Dobré Bistro, ktoré sídli na Garbiarskej ulici, vždy spokojný a dobre najedený zákazník. Slovíčko jednoduchosť charakterizuje toto Bistro a znamená: najvyššiu kvalitu surovín, príjemnú atmosféru, dokonalé jedlo a čarovnú vôňu kávy.

To my, kávičkári, máme radi. V Dobrom Bistre dbajú na výber dodávateľov surovín, usmievavý a ústretový personál. Filozofiu podniku odzrkadľuje i ponuka autentických vín zo Slovenska, bio produkty a káva. Až 95% surovín, ktoré nakúpia skončí do 24 hodín na vašom tanieri. Ak trpíte potravinovou intoleranciou, v Dobrom Bistre nájdete podrobné zloženie jedál. Recepty sú dotvorené bylinkami z vlastnej záhrady, medom od lokálneho dodávateľa, pečivom aj slovenskými rybami.

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

Enjoy Bistro, Bratislava

Enjoy Bistro nepriamo núti užiť si život. Enjoy je o radosti, o vychutnaní si chvíle okamžiku, ktorá vôbec nemusí byť prchavá. Premeniť ju môžete na posedenie pri chutných raňajkách, zdravom obede, či organickom espresse. Väčšina jedál je bio a z kvalitných surovín. Ráno má mesto svoju atmosféru a pomaly sa prebúdza. Spoločnosť vám budú robiť turisti, obyvatelia mesta, ale aj nadšenci centra. Keď náhodou zaprší, vyberte sa do vnútra. Nezvyčajným doplnkom tohto bistra je aj predajná časť podniku, kde si môžete kúpiť pamiatku v podobe štýlového doplnku do domácnosti.

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

Čáry Máry Café & Bistro

Je čarovné, ako sa koncept Čáry-Máry v priebehu dňa mení – rastie, vyvíja, až nakoniec dozreje. A na druhý deň opäť, len s inými, novými zážitkami, chuťami, ľuďmi, no stále s tou istou úrovňou jedla, služieb a pohostinnosti. Nech prídete do Čáry-Máry kedykoľvek – o pol ôsmej ráno, poobede na kávu, o jedenástej večer na koktail či víno – vždy dostanete i pocit výnimočnosti a toho, že sa z vašej návštevy skutočne tešia. Vajcia Benedikt s precízne vyladenou holandskou omáčkou, zapečený farmársky chlieb so slaninou a smotanovou nátierkou, originálne spišské párky s čerstvým pečivom, po krajoch chrumkavé a uprostred krásne mäkké lievance s jahodovým džemom a jablkovou remuládou, zapečený chlieb s grilovanou zeleninou a tahini humusom.

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

zdroj: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá