Žijeme v strachu pred tým, čo môže prísť. Tvrdí manažér obľúbeného nočného klubu

  • Prevádzky verejného stravovania sa museli od 1. októbra prispôsobiť novým opatreniam, ktoré mnohých podnikateľov dostali celkom na kolená
  • Reštaurácie, kluby či bary sa dostali do bodu, kedy museli pristúpiť k prepúšťaniu zamestnancov, či dočasnému uzatvoreniu prevádzok
  • Nepríjemnej situácii čelí aj obľúbený bratislavský podnik The Great Club & Restaurant na Suchom mýte
Facebook/GREAT Club & Restaurant
  • Prevádzky verejného stravovania sa museli od 1. októbra prispôsobiť novým opatreniam, ktoré mnohých podnikateľov dostali celkom na kolená
  • Reštaurácie, kluby či bary sa dostali do bodu, kedy museli pristúpiť k prepúšťaniu zamestnancov, či dočasnému uzatvoreniu prevádzok
  • Nepríjemnej situácii čelí aj obľúbený bratislavský podnik The Great Club & Restaurant na Suchom mýte

Manažér podniku Jozef Danac pre Startitup priznal, že nové opatrenia boli aj pre tento podnik veľmi tvrdou ranou. Dôvodom je aj fakt, že veľa podnikov fungovalo a ťažilo najmä z večernej klientely. Momentálne však môžu mať otvorené maximálne do 22:00. Dopĺňa tiež, že čas obedov a denného stravovania ich podniku nepokryje ani režijné náklady. „Značku ktorú sme si budovali niekoľko rokov, nám obmedzenia vrátili na začiatok,“ hovorí.

Danac objasňuje, že korona síce ovplyvnila gastro biznis, problémom podľa neho nie je ani tak samotná pandémia, ale skôr prílišná pozornosť médií a nepatrné zastrašovanie ľudí.

„Toto konanie vyvolalo u ľudí strach z príchodu fantóma takzvanej druhej vlny. Ľudia sa tak boja ako bude vývoj opatrení pokračovať do budúcna a nežijú spoločenským životom,“ konštatuje.

Táto vlna opatrení môže vyhladiť celé naše odvetvie, tvrdia cateringové firmy

Zákazníci podľa manažéra podniku absolútne rešpektujú nosenie rúšok a kladú na to dôraz. Tím Great clubu prízvukuje, že sa nikdy nestretol so zákazníkmi, ktorí by mali problém dodržiavať nosenie rúška. 

„A práve preto ľudí hnevá, že dodržiavajú všetky opatrenia a ustanovenia, ale aj napriek tomu sú neustále viac a viac obmedzovaní ďalšími nezmyselnými obmedzeniami. Kedysi sa ľudia cítili v reštauráciách a baroch slobodne pretože si tam vychutnávali svoj voľný čas a zábavu. Keď si teraz pán premiér Matovič myslí, že sú ľudia v baroch a reštauráciách slobodní, tak sa veľmi mýli, pretože hlúpe a zbytočné opatrenia nás aj o tú trochu slobody pripravili.“

Danac priznáva, že kvôli opatreniam museli zredukovať personál o 50 %. Sám sa neodváži odhadnúť, dokedy je podnik schopný v súčasnom režime vydržať.

Súhlasíš, aby boli nočné podniky počas pandémie zatvorené?

„Ani sami nevieme, ale asi Pán Matovič vie. Už včera bolo po funuse,“ tvrdí a dopĺňa, že žiadnu pomoc od štátu žiaľ necíti. Podľa manažéra podniku by najviac pomohlo zrušenie obmedzení a nastavenie primeraných opatrení, pri ktorých by bolo možné ďalej vykonávať prácu, ktorá ľuďom zabezpečuje živobytie.

Ďalej objasňuje, že ľudia si chcú zachovať určitú kvalitu života a nádej do budúcna. Taktiež nechcú žiť v strachu pred tým, čo môže prísť v budúcnosti a ako sa k tomu postaví štát. 

„Žiadna pomoc či spolupatričnosť, len obmedzenia a zvyšovanie cien. Toto už nechcime a nedovoľme, aby sa opakovalo,“ dodáva.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá