V týchto podnikoch v centre Bratislavy ti načapujú remeselné pivo. Vybrali sme 5 najlepších

  • Remeselné pivá sú na vzostupe a do svojej ponuky ich zaradilo mnoho podnikov v hlavnom meste
  • Nie všetky však ponúkajú tú správnu atmosféru a prístup
  • My sme vybrali tie najlepšie, kde si svoje craftové pivko vychutnáš aj s dokonalou atmosférou a profesionálnym prístupom
Ilustračný obrázok (unsplash.com)
  • Remeselné pivá sú na vzostupe a do svojej ponuky ich zaradilo mnoho podnikov v hlavnom meste
  • Nie všetky však ponúkajú tú správnu atmosféru a prístup
  • My sme vybrali tie najlepšie, kde si svoje craftové pivko vychutnáš aj s dokonalou atmosférou a profesionálnym prístupom

Stupavar

Ak ťa už nebaví piť mydlovú vodu s penou a hľadáš niečo naozaj výrazné, remeselný pivovar Stupavar priviedol pivo na celkom nový level. Bohatá chuť a široký výber. Zatiaľ čo mnohé remeselné pivovary sa sústreďujú skôr na „Ale“ a tradičný ležiak prenechávajú veľkovýrobcom, Stupavar sa nebráni ani poctivým ležiakom.

Výrobu spustili oficiálne v januári 2013 a z domovaričskej technológie prešli na seriózny pivovar. V súčasnosti u nich nájdeš 11-tečku, tmavú trinástku, American IPA, pivo s pridaným zázvorom Ďumbeer, Jantár s jemne karamelovou chuťou, Red ALE aj pšeničné pivo Vajcen.

Kvalitné pivo zo Stupavy ti načapujú aj v mnohých podnikov centre Bratislavy, tým domovským je tu Stupavar Beer Pub na Prepoštskej ulici. Okrem Stupavaru tu nájdeš aj iných malých producentov pív zo Slovenska a zahraničia ako napríklad Hellstork, Frankies či Matuška. Ponuka sa pravidelne obmieňa, takže je málo pravdepodobné, že ťa tento bar niekedy omrzí.

Obsluha sa vyzná a rada ti s výberom toho pravého chmeľového nápoja pomôže, ak ti ešte k tomu pasuje urban punková atmosféra, budeš sa tu cítiť ako doma. Za veľké pivo tu v priemere zaplatíš 2 eurá.

Nazdravi!

Gepostet von Stupavar Beer Pub am Donnerstag, 6. August 2015

Kollarko

Budova bývalej cestovnej kancelárie na Kollárovom námestí v centre Bratislavy bola kedysi hanbou mesta. Dlhé roky chátrala a nikto sa o ňu nezaujímal, a to až do januára 2018. Dovtedy by pravdepodobne nikto nečakal, že zo zanedbanej budovy sa stane jedna z najobľúbenejších pivární v meste. Stačilo iba pár miernych zásahov do dizajnu exteriérov a interiérov, bar a pivné pípy a opustená lokalita razom ožila tým správnym smerom.

Podnik sa špecializuje na remeselné pivá z produkcie JAMA a Stupavar, ale nájdeš tu aj pivo od Beer Division. Okrem nápojov už ponúka aj gastro špeciality, ktorých menu pravidelne obmieňa a k dispozícii sú aj vegetariánske verzie. Na leto si Kollarko pripravilo horúcu novinku v podobe strešnej terasy, ktorá je nonstop obsadená a ak si chceš užiť výhľad z horného poschodia, stôl si musíš rezervovať dopredu. Ale niekedy sa ti možno pošťastí sadnúť si tam aj bez rezervačky.

Jedinou malou nevýhodou podniku je fakt, že čašníci niekedy nestíhajú a odkedy pribudlo aj horné poschodie, na vytúženého čapáka si počkáš trochu dlhšie. Rovnako ako Stupavar Beer Pub aj Kollarko svoju ponuku piva pravidelne obmieňa. Za veľké pivo tu v priemere zaplatíš 2 eurá.

Gepostet von Kollarko am Freitag, 24. Mai 2019

Richtár Jakub

V časoch, kedy sa o Stupavare ešte ani nesnívalo a remeselné pivá iba v plienkach, prišiel Richtár Jakub s revolučným konceptom minipivovaru. S produkciou vlastného piva začal v roku 2009 a veľmi rýchlo si ho obľúbili pivári z Bratislavy aj okolia. Vyrába ho zo sladu zo sladovne Bernard v Rajhrade pri Brne a nesie príznačný názov Jakub. K nemu sa pridružila aj výčapná Anna. Sezónne ponúka podnik viacero pív, cez leto si môžeš vychutnať zázvorovú jedenástku z dvoch druhov sladu a zázvoru. Obľúbená je aj tmavá Katarína.

Podnik svoju ponuku pív neustále obmieňa a na bare nájdeš vždy aspoň desať rôznych druhov. Tri z toho väčšinou bývajú priamo z produkcie miestneho pivovaru. Podnik nájdeš na Moskovskej ulici neďaleko Amerického námestia a Medickej záhrady. Za veľké pivo tu v priemere zaplatíš 2 eurá.

Kto je smädný? Naše dievčatá vás napoja dosýtosti! Nazdravie! 🍺

Gepostet von Hostinec Richtár Jakub am Dienstag, 30. Juli 2019

Výčap u Ernőho

Tento bar na Námestí SNP v Bratislave netreba nijako špeciálne predstavovať. Pivo z pivovaru Shenk, ktoré tu tečie z barových píp, sa preslávilo ešte pred jeho otvorením napríklad aj medzi zákazníkmi KC Dunaj. Pivovar pod Starou tržnicou funguje už dávno, no rozhodnutie otvoriť výčap prišlo až pred dvomi rokmi. Priamo z útrob podzemia sem putuje kvalitný výčapný ležiak Bohumil aj tmavé ovsené pivo Uršula a to počas celého roka. Sezónne špeciály sa menia a cez leto si môžeš vychutnať ryžového ležiaka 12° s jazmínovým zeleným čajom s názvom Haruki či pšeničné pivo 12° a.k.a. weizen – Helmut.

Okrem pív z pivovari Shenk tu nájdeš aj iné kvalitné remeselné pivá, aké určite stoja za ochutnávku.

Viac čítaj TU>>Výčap u Ernőho patrí medzi najobľúbenejšie podniky Bratislavy, ľudia milujú jeho pivo aj atmosféru

Piváreň nemá obsluhu, takže si svoje pivo musíš vystáť. Cez týždeň je to v pohode a rada siaha maximálne po vstup, no ak sem zavítaš v piatok alebo cez víkend, priprav sa na to, že ťa zo státia môžu zabolieť nohy. Za jedno veľké pivo tu v priemere zaplatíš 2,20 eur.

Sviatok nesviatok, čapujeme! #mameotvorene

Gepostet von Výčap U Ernőho am Samstag, 15. September 2018

Bukowski

Hoci ide skôr o nočný bar, ktorý sa špecializuje na tvrdý alkohol, miešané nápoje a šoty, aj majitelia Bukowskeho si potrpia na kvalitnom chmele vo svojich sudoch. K slovu sa tu hlásia populárne pivovary Wywar aj Ikkona. Ležiak Jozef II aj IPA sú od Wywaru už klasiky a ak máš chuť na čosi netradičnejšie vyskúšať môžeš Ikkonu Lemon. Pre vodičov barmani čapujú Ikkonu Driver alc. free. Podobne ako Kollarko, samotný Bukowski svoje vlastné remeselné pivo nemá, no vychutnáš si ho tu v plnej kvalite.

Bar nájdeš medzi Manderlákom a Starou tržnicou, v piatok a cez víkend ti odporúčame rezerovovať si stôl, keďže ide o naozaj obľúbený lokál, ktorý býva často obsadený. Za jedného veľkého čapáka tu zaplatíš asi 2,20 eur a pivo si môžeš vychutnať na terase medzi domami, ktorú Bukowski zdieľa s vedľajšou Fugou.

Zdroj: Stupavar, Kollarko Facebook, Richtár Jakub, Výčap u Ernőho Facebook, Bukowski 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá