Cadillac už čoskoro predstaví svoj vôbec prvý elektromobil

  • Prvé detaily nového elektromobilu mohli automobiloví nadšenci vidieť už v Januári 2019
  • Ide o vôbec prvý elektromobil značky Cadilac, ako aj koncernu General Motors.
BeFunky-collage-3
cadillac.com
  • Prvé detaily nového elektromobilu mohli automobiloví nadšenci vidieť už v Januári 2019
  • Ide o vôbec prvý elektromobil značky Cadilac, ako aj koncernu General Motors.

Svetový trend elektromobilov neobišiel ani známu americkú automobilku, ktorá rozšíri svoje portfólio o nový elektrický crossover. Informoval o tom zahraničný portál Automotive News, ktorý citoval slová Steva Carlislea, prezidenta GM, zo Svetového združenia automobilových predajcov (NADA).

Budúcnosť patrí elektromobilite

Prvé detaily nového elektromobilu mohli automobiloví nadšenci vidieť už v Januári 2019, pri predstavení crossoveru XT6 v Detroite. Ide o vôbec prvý elektromobil značky Cadilac, ako aj koncernu General Motors. Vedenie automobilky tak dáva jasne najavo akým smerom sa chce nasledujúce roky uberať a že pri automobilovej revolúcii nebude chýbať.

Viac informácií o plánoch odhalí automobilka v Septembri, na konferencií v Texaskom Austine. Plány však znejú nanajvýš ambiciózne – do roku 2023 vyrábať 20 elektromobilov. V roku 2030 budú dokonca vozový park automobilky tvoriť prevažne len elektromobily. Cadilac žije v dvoch svetoch – ten súčasný je svet spaľovacích motorov, ten budúci však bude svet elektriny. A ako iné automobilky, ani Cadilac nechce premeškať túto príležitosť.

zdroj: cadillac.com

V roku 2017 a 2018 zaradila automobilka do svojej ponuky plug-in verziu modelu CT6. Autá boli vyrábané v Číne a do Ameriky sa malo dostať len pár luxusných kusov. Import z Číny však nebol veľmi výhodný a tak výrobu hybridnej verzie pozastavili. Aktuálne nemáme informácie, že by s výrobou nových modelov mali pokračovať. Pár rokov dozadu bol plug-in hybridom aj model ERL. Taktiež sa jeho výroba pozastavila. 

Už čoskoro sa dozvieme názov

Novým elektromobilom však už bude môcť značka konkurovať aj automobilke známeho vizionára, Elona Muska. S príchodom General Motors do segmentu elektromobilov príde na trh flotila luxusných elektromobilov, ktoré budú zdravou konkurenciou pre ostatné automobilky. 

Názov nového elektromobilu, ako aj jeho základnú špecifikáciu sa dozvieme už Apríli, kedy bude v New Yorku prebiehať autosalón. Môžeme sa tak tešiť, že sa k elektrickým modelom ako Jaguar I-pace, Mercedes Benz EQC či Tesla X pridá nový luxusný spoločník s moderným dizajnom a nádychom Ameriky.

Zdroje: cnet.com, cadillac.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá