Z koronavírusu sa vyliečilo už vyše 1 000 000 ľudí

  • Vyliečených pribúda
  • Najviac prípadov zaznamenali v USA
koronavirus
TASR/AP/Johan Nilsson/TT News Agency
  • Vyliečených pribúda
  • Najviac prípadov zaznamenali v USA

Mnohé krajiny už majú to najhoršie za sebou. Medzi také patrí aj Španielsko a Talkiansko, najviac zasiahnuté krajiny v Európe. 

Včera pribudlo v oboch krajinách menej než 3 000 nových prípadov, v Taliansku dokonca menej ako 2 000 (Španielsko 2 740, Taliansko 1 872). V oboch krajinách podľa štatistík na worldometers.info tiež počet úmrtí neprekročil hranicu 300 (Španielsko 268, Taliansko 285). Naopak, Spojené štáty sa trápia, denne tam pribudnú tisícky nakazených a nazregistrovali už vyše milión pozitívnych prípadov.

Uvoľnujeme

Skvelou správou je, že neustále pribúda počet vyliečených. Na svete je už 1 051 651 ľudí, ktorí mali koronavírus a úspešne sa ho zbavili. Dohromady vírusu podľahlo do tohto momentu 234 471 ľudí.

worldometers.info koronavírus
zdroj: worldometers.info

Krajiny začínajú postupne uvoľňovať opatrenia. V Rakúsku sa od dnešného dňa bude môcť zhromažďovať maximálne desať ľudí, na pohreboch bude povolená účasť maximálne 30 osôb.

Uvoľnenie obmedzení voľného pohybu osôb súvisí klesajúcim počtom nakazených. Podobne na tom je aj Poľsko, Poliaci plánujú uvoľnenie opatrení o tri dni, čiže 4. mája. Chcú otvoriť hotely a nákupné centrá, vláda taktiež zvažuje, že od 6. mája otvorí aj materské školy.

Budúci týždeň sa rozhodne o nás

Slovensko taktiež zvažuje, že sa vydá smerom uvoľňovania. Bojovníkom za oživenie ekonomiky je predovšetkým Richard Sulík. „Nie je žiaden dôvod, držať to ďalej zatvorené,“ vyhlásil s tým, že krivka počtu nakazených má jednoznačný priebeh a koronavírus ustupuje.

Premiér Igor Matovič pripustil, že začneme povoľovať. Bližšie informácie by sme sa mali dozvedieť začiatkom týždňa.

Vo štvrtok na ochorenie COVID-19 na Slovensku otestovali 5 150 ľudí, z toho sedem testov bolo pozitívnych. Celkovo je tak u nás 1 403 pozitívne testovaných ľudí na toto ochorenie. Laboratóriá doteraz otestovali vyše 91 000 vzoriek.

 

Zdroj: worldometers.info

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá