AKTUÁLNE: Opatrenia proti koronavírusu sa zatiaľ sprísňovať nebudú. Môže sa to zmeniť v pondelok

  • Hlavný hygienik odporúča, aby sa ľudia vracajúci sa zo zahraničia boli zodpovednejší
  • Najviac nakazených sú blízke a rodinné kontakty ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničia
  • Hlavný hygienik odporúča, aby sa ľudia vracajúci sa zo zahraničia boli zodpovednejší
  • Najviac nakazených sú blízke a rodinné kontakty ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničia

Napriek hrozivým výsledkom testovania na nový koronavírus sa opatrenia proti jeho šíreniu sprísňovať nebudú. Hlavný hygienik Ján Mikas však odporúča, aby boli ľudia opatrní, najmä tí, korí sa vracajú zo zahraničia. Práve od nich sa nakazila väčšina ľudí, u ktorých bol koronavírus zistený.

Nákazu nosíme zo zahraničia

Sú také tri skupiny prípadov. Prvá sú ľudia, ktorí sa vrátili zo zahraničia. Druhá, najväčšia, sú ich blízke kontakty,“ povedal na tlačovom brífingu hlavný hygienik.

Preto by som chcel vyzvať na zváženie nejakých veľkých rodinných osláv, kde sa vyskytujú ľudia z celého Slovenska. Poznáme prípad oslavy z Humenného, kde sa ľudia nakazili a rozniesli nákazu po celom Slovensku,“ vysvetlil Ján Mikas.

Včera pribudlo až 53 nových prípadov koronavírusu, pričom premiér Igor Matovič vo svojom rannom statuse naznačil, že by sme mali začať sprísňovať opatrenia.

53 nových prípadov za stredu. Na zodpovednosť ľudí sa už nemôžeme spoliehať, hovorí Matovič

Rozhodne sa v pondelok

Jedinou zmenou, ktorú vláda pripravuje je zákon, podľa ktorého dostane každý navrátilec z „červenej“ krajiny výstražnú SMS, aby sa nechal bezplatne otestovať. „Ak to neurobí, čaká ho mastná pokuta,“ povedal premiér Igor Matovič, ktorý na dnešok zorganizoval krízové stretnutie.

V pondelok bude štandardné konzílium, kde sa rozhodne, alebo odporučí, či prijať, alebo neprijať prísnejšie opatrenia,“ dodal Matovič s tým, že sám by bol rád, keby sa opatrenia už znova nesprísňovali. Zmeny nás zatiaľ nečakajú ani pri cestovaní.

Ak niekde cestujeme, chráňme predovšetkým samých seba, aby sme si z dovolenky nepriniesli aj niečo navyše,“ upozornil Ján Mikas.

🎥🔴 Predseda vlády Igor Matovič – Aktuálna epidemiologická situácia

Gepostet von OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti am Donnerstag, 9. Juli 2020

 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá