Mel Gibson skončil v nemocnici s koronavírusom

  • Amerického herca a režiséra Mela Gibsona v apríli na týždeň hospitalizovali v nemocnici po tom, ako bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19
  • Informovala o tom v piatok spravodajská televízia CNN
gibson
Willy Sanjuan/Invision/AP
  • Amerického herca a režiséra Mela Gibsona v apríli na týždeň hospitalizovali v nemocnici po tom, ako bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19
  • Informovala o tom v piatok spravodajská televízia CNN

Šesťdesiatštyriročný Gibson bol hospitalizovaný v USA a dostával liek s účinnou látkou remdezivir. Uzdravil sa a jeho test na prítomnosť nového druhu koronavírusu bol negatívny.

Novým koronavírusom sa ešte v marci nakazili aj americký herec a režisér Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilsonová. Stali sa tak prvým celebritným párom, ktorý oznámil nákazu novým druhom koronavírusu. Obaja najskôr z austrálskej nemocnice a potom z domácej karantény na sociálnych médiách informovali o svojom zdravotnom stave.

Medzi známymi osobnosťami infikovanými koronavírusom bola aj manželka španielskeho premiéra Pedra Sáncheza, monacký princ Albert či britský princ Charles.

Spojené štáty zaznamenali vo štvrtok za predchádzajúcich 24 hodín 76.570 prípadov nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom v piatok agentúra AFP na základe údajov zverejnených Univerzitou Johnsa Hopkinsa.

Trump konečne uznal „porážku“: Noste rúška, ak nie je možné držať odstup

V USA za rovnaký čas zaznamenali aj 1225 úmrtí ľudí, ktorí mali na koronavírus pozitívny test, a ich počet tak stúpol na 144 176. Počet prípadov nákazy v celých Spojených štátoch dosiahol vo štvrtok 4 032 430.

Spojené štáty sú krajinou, ktorú pandémia postihla najviac na svete, a to v počte infikovaných i obetí na životoch. V niektorých najhoršie postihnutých oblastiach sa však tempo šírenia nákazy spomaľuje napriek tomu, že štáty Texas, Kalifornia, Alabama, Idaho a Florida zaznamenali vo štvrtok za uplynulých 24 hodín rekordný počet úmrtí.

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá