Výnimočný hotel mladého Slováka sa zaradil medzi tie najlepšie za rok 2020

  • Romanovi Haluškovi sa s jeho hotelom na Srí Lanke podaril výnimočný úspech, ktorý mu môže závidieť nie jeden hotelier vo svete
  • Jeho Glamour Hotel Mirissa získal prestížne ocenenie od najväčšej platformy pre cestovateľov na svete – Tripadvisor
archív Roman Haluška, Unsplash/ Daniel Klein
  • Romanovi Haluškovi sa s jeho hotelom na Srí Lanke podaril výnimočný úspech, ktorý mu môže závidieť nie jeden hotelier vo svete
  • Jeho Glamour Hotel Mirissa získal prestížne ocenenie od najväčšej platformy pre cestovateľov na svete – Tripadvisor

Ocenenie Travellers‘ Choice sa udeľuje už od roku 2002 a predstavuje najvyššie ocenenie, ktoré portál TripAdvisor vyhlasuje. Toto každoročné ocenenie je založené na miliónoch recenzií a názorov od cestovateľov na celom svete. Získavajú ho len tí „najlepší z najlepších“ v oblasti služieb, kvality a spokojnosti zákazníkov. Vyberá sa z spomedzi hotelov, ubytovacích zariadení, destinácií, atrakcií a dokonca aj značiek alebo produktov.

Toto prestížne ocenenie najnovšie získal aj Slovák Roman Haluška, ktorý na Srí Lanke vedie svoj vlastný hotel Glamour Hotel Mirissa, do ktorého už investoval 500-tisíc eur. Tržby jeho hotela v hlavnej sezóne dosahujú 15 000 eur mesačne. Okrem toho sa pustil do čajového biznisu a predstavil značkou čaju Tea Library. Momentálne však čelí masívnej kríze kvôli pandémii koronavírusu.

Viac by to potesilo ak by sa nam to podarilo v case bez virusu ale osud to chcel takto. Kazdopadne druhy rok po sebe sa…

Gepostet von Roman Haluska am Dienstag, 4. August 2020

„Viac by ma potešilo, ak by sa nám to podarilo v čase bez vírusu, ale osud to chcel takto. Každopádne sa nám to podarilo druhý rok po sebe. Ďakujem všetkým našim hosťom za dôveru, veľmi si ceníme každý jeden riadok, recenzií o nás,“ vyjadril sa na margo zisku ocenenia Travellers‘ Choice.

Roman pre Startitup objasňuje, že z dôvodu uzatvorenie ostrova bude Srí Lanka ekonomicky vyčerpaná a ľudia začnú mať existenčné problémy. „Myslím si, že to by mohlo mať za následok väčšie straty ako samotný vírus. Ale verím, že sa mýlim a že ľudia, ktorí vedú krajinu, to majú správne naplánované,“ hovorí.

Experti odkazujú Slovákom: Vyhnite sa cestovaniu do Prahy a niektorých častí Chorvátska

Roman taktiež priznal, že očakáva veľkú ekonomickú recesiu vo svete a zdôrazňuje, že turizmus nie je prvotnou prioritou ľudí počas krízy. „Myslím si, že turizmus sa najskôr rozbehne niekedy v období december až január. A to sa snažím myslieť pozitívne,“ konštatuje.

Čo sa týka vykrývania výpadkov príjmov z hotela, tamojšia vláda poskytla podnikateľom odklad splátok na šesť mesiacov. Podľa Romana ide len o čiastočnú pomoc. Momentálne sa tak spolieha na našetrené financie, aby bol s rodinou schopný pokryť aj ďalšie mesiace.

Our terrace is waiting for you #glamourmirissa #fruitextasy #amazingsrilankaPhoto by Stewko Letto Zvala

Gepostet von Glamour Hotel Mirissa am Mittwoch, 11. Dezember 2019

„Veríme že to bude postačujúce do obdobia, kedy sa turizmus na Srí Lanke dá znova do poriadku. Momentálne sa venujem naplno rodine. Plus, samozrejme, s manželkou hľadáme možné varianty, ako sa počas tejto krízy pohnúť ďalej,“ dodáva Roman Haluška z Glamour Hotel Mirissa.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá