„Ani vizuálne“ či „To mi nevychádza“. Dokáž, že poznáš najbizarnejšie slovenské výroky

  • Niektoré televízne a internetové momenty Slovákom navždy utkveli v pamäti
  • Bizarné výroky ako Narafali sme, To mi nevychádza alebo Ani vizuálne už natoľko zľudoveli, že sa používajú v bežnej reči
gasparovic danko
TASR/Martin Baumann
  • Niektoré televízne a internetové momenty Slovákom navždy utkveli v pamäti
  • Bizarné výroky ako Narafali sme, To mi nevychádza alebo Ani vizuálne už natoľko zľudoveli, že sa používajú v bežnej reči

Niektoré televízne a internetové momenty Slovákom navždy utkveli v pamäti. Bizarné výroky ako Narafali smeTo mi nevychádza alebo Ani vizuálne už natoľko zľudoveli, že sa používajú v bežnej reči.

Autori výrokov sú niekedy bežní ľudia, inokedy profesionáli alebo politici. Neraz sa stanú hviezdami internetu, kde vznikajú rôzne koláže, memečka a remixy. V ojedinelých prípadoch dokonca ľudia predávajú oblečenie s ich podobizňou. Andrej Danko, ktorý sa stal so svojimi výrokmi zásobárňou memečiek, si dokonca požiadal na jeden z jeho výrokov ochrannú známku. 

Niektorí autori výrokov sú skôr vhodní ako príklady pre výstrahu, nie zábavu.

Akej problematike sa pôvodne venovala legendárna reportáž, v ktorej sa zrodila hviezda Tukabel?

Tukabel Youtube/JOJ
Správne! Nesprávne!

Reportáž sa pôvodne týkala problematiky ilegálnej distribúcie elektriny, za ktorú obyvatelia osady zaplatili nemalé peniaze jednému z osadníkov. Jedna z respondentiek, Helena, sa snažila celý problém vysvetliť so slovami: „Tu kábel, tu kábel, tu kábel hej? A on peňazí užíval na automatoch.“ Reportáž urobila z pani Heleny internetovú hviezdu pod prezývkou Tukabel. Vznikli viaceré remixy, koláže, dokonca predávali aj oblečenie s jej podobizňou.

Ktorý kopec je podľa hrdinu z „Narafali sme“ frajerina prejsť opitý?

hqdefault Youtube/Noviny.sk
Správne! Nesprávne!

Mladíci mali z internetovej legendy „Narafali sme“ podľa vlastných slov namierené do „bordelu“. Do erotického salónu ale už nedošli, na ceste cez Dobšinský kopec mali totiž nehodu. Z reportáže vysvitlo, že väčšina z posádky bola opitá a šofér mal 2,5 promile. Celú bizarnú scénu zdôrazňoval fakt, že v aute, ktoré spadlo do rokliny a niekoľkokrát sa prevrátilo, cestoval aj pes.

„Je normálne sadnúť si opitá za volant?“ „Je. Na východe je.“ Takúto vetu priniesla reportáž o opitej matke a dcére, ktoré do seba narazili. Matka vykonávala lekárske povolanie. S akou špecifikáciou?

80150 YouTube/Markíza/Emefka
Správne! Nesprávne!

Matka je známa prešovská očná lekárka. Spolu s dcérou najskôr popíjali, potom sa každá vybrala na svojom aute, nevedno kam. Na križovatke do seba narazili a spustili hádku o vine. Obe skončili v putách.

„Chlapca vraj uniesol Satan.“ Tak sa volala reportáž, v ktorej chlapec hovorí, že mu Satan povedal, že má ísť...

Chlapca uniesol Satan Youtube/JOJ
Správne! Nesprávne!

„Vypadni domov,“ mal Satan údajne povedať chlapcovi. „Ešte skákal a už letel hore,“ dodal chlapec. Chlapec ho opísal so slovami: „Uši ako má kôň, červené mal oči a mal taký veľký nos.“

O čom hovoril policajný hovorca, keď sa zasekol a povedal dnes už známy výrok: „To mi nevychádza“?

hqdefault (1) Youtube/TA3
Správne! Nesprávne!

Policajný hovorca práve informoval o počte páchateľov, ktorí nastúpili do auta, keď sa náhle zasekol a oznámil, že mu to nevychádza.

Kto zo zúčastnených na prvom zasadnutí vedenia obce Fekišovce nevie dobre písať na počítači, no aj tak mu bola zverená dôležitá pozícia zapisovateľa?

b169308a5535f910823582f04cb563eb reprofoto youtube
Správne! Nesprávne!

Legenda, o ktorej informovala každá slovenská i česká televízna stanica. Po hádke medzi starostkou a poslancami bola pozícia zapisovateľa vnútená Ďoďovi, aj napriek tomu, že podľa starostky nevie dobre písať na počítači.

Ako sa volá pani z relácie Páli vám to, ktorá vymyslela nové slovo kajšmentke?

hqdefault (2) Youtube/JOJ
Správne! Nesprávne!

Pani z relácie Páli vám to sa volala Beáta. Na miesto slova fajnšmeker doplnila najskôr slovo kožmeker a potom kajšmentke.

Odkiaľ pochádzala Martinka, ktorá bola podľa jej strýka „krásavica ako z Hollywoodu“?

Martinka z Turca Youtube/Markíza
Správne! Nesprávne!

Martinka z Turca sa preslávila ako účinkujúca relácie Farmár hľadá ženu. Okrem samotnej Martinky, ktorá už nie je medzi nami, sa preslávili aj jej mama a strýko, ktorý ju označil za „Krásavicu ako z Hollywoodu“ a hnevalo ho správanie farmára, ktorého nazval viacerými vulgárnymi menami.

Ktorý výrok nepatrí Andrejovi Dankovi?

Andrej Danko/ TASR TASR
Správne! Nesprávne!

„Som veľmi rád, že aj v Organizácii spojených nádorov, názorov, spojených nádor, spojených národov, kde sa rozhoduje o veľmi dôležitých veciach, vždy nájdeme spoločnú reč,“ vyhlásil bývalý prezident SR Ivan Gašparovič, ktorého prirovnávajú k „otcovi“ Andreja Danka. Obaja politici sa stali hviezdami televízie aj internetu po tom, čo viackrát perlili.

Občas sa jazyk utne aj profesionálovi. Redaktorka Markízy povedala bývalej poslankyni Anne Belousovovej, aby pretiahla poslancov z akej strany?

maxresdefault Youtube/Markíza reprofoto
Správne! Nesprávne!

Redaktorka Markízy sa pýtala Belousovovej koľko členov SNS sa jej podarí ešte pretiahnuť, vzápätí sa opravila na pritiahnuť. Trapas sa stal redaktorke v čase odchodu poslankyne z SNS, keď si následne založila svoju vlastnú stranu Národ a spravodlivosť.

Hviezdy televízie, ktorých výroky a činy zľudoveli
Výborne!

palec hore

Legendy slovenského internetu dobre poznáš!
Dobre

palec hore

Nebolo to najhoršie.
Zle

palec dole

Legendy slovenského internetu si musíš ešte naštudovať.

Text sme zrevidovali, upravili, doplnili o nové informácie a vydali nanovo. Článok bol pôvodne publikovaný 9. októbra 2020.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá