Kotleba mal odmeniť svojich verných desiatkami tisíc zo straníckej kasy. „Bonzol“ ho človek, ktorý mu kedysi kryl chrbát

  • Kotleba vyplatil svojim poslancom a členom strany obrovské sumy
  • Novinárov na to upozornil odídenec z ĽSNS Milan Uhrík
Kotleba
TASR/ Andrej Galica
  • Kotleba vyplatil svojim poslancom a členom strany obrovské sumy
  • Novinárov na to upozornil odídenec z ĽSNS Milan Uhrík

Marian Kotleba verných odmeňuje. Upozornili na to Aktuality, podľa ktorých vyplatil niektorým členom strany desiatky tisíc eur. Podľa Milana Uhríka, ktorý pred časom zo strany ĽSNS odišiel, si tým kupuje ich pritakávanie a poslušnosť.

Malo by ísť napríklad o Andreja Medveckého, ktorý je právoplatne odsúdený za napadnutie občana Dominikánskej republiky. Ten je v Kotlebovej blízkosti už od čias Slovenskej pospolitosti. Na rozdiel od ostatných členov strany, ktorí majú po zmene stanov len veľmi malé právomoci, Medvecký môže Kotlebu zastupovať v rutinných záležitostiach.

ĽSNS mu zaplatila viac ako 31-tisíc eur eur, ďalších 40-tisíc eur Kotleba poslal na účet Márie Medveckej, ktorá svoje trvalé bydlisko uvádza na tej istej adrese, kde Andrej Medvecký. „Motivácia Andreja Medveckého pritakávať predsedovi je uvedená vo výročnej správe na strane 17, hore, v druhom riadku tabuľky,“ napísal Milan Uhrík pri odchode zo strany. Peniaze sú oficiálne za špeciálne ekonomické poradenstvo, ktoré má rodina Medveckých poskytovať strane. O aké služby presne ide, strana nevysvetlila.

Polepšili si jeho najvernejší

Stranícke peniaze putovali aj do rúk iných ľudí, 40-tisíc eur si zarobil Kotlebov osobný tajomník Peter Podhorský, 26-tisíc eur získal hospodár strany Peter Kováč, desiatky tisíc eur získal aj Peter Bahno. Všetko sú to ľudia, ktorí sú s Kotlebom dlhé roky.

Po rozštiepení ĽSNS sú kotlebovci aj Republika v prieskumoch mimo parlamentu. Kotleba odvtedy šíri rôzne „dôvody“, prečo sa podľa neho strana rozpadla. Nedávno tvrdil, že za rozpad strany môžu agenti tajných služieb, písali sme o tom článok.

Uhrík tvrdí, že Republika nie je a ani nebude klonom ĽSNS. Gro strany však tvoria práve odídenci z ĽSNS. Uhrík sa aj s ďalšími podpredsedami Kotlebovej strany rozhodol odísť po tom, čo si Marian Kotleba prispôsobil stanovy tak, aby mal za každých okolností hlavné slovo v strane.

Prežije politická kariéra Mariana Koltebu verdikt súdu?

Antiočkovacia kampaň už nezúri len na sociálnych sieťach, antivaxeri sa presunuli aj do ulíc našej krajiny. V posledných týždňoch si Slováci začali všímať popri ceste billboardy, ktoré odrádzajú od očkovania. Sú za nimi práve politici zo strany Republika.Ruky preč od našich detí,“ hlása jeden z billboardov, vyzývajú na nich aj ku koncu „koronovej totality“.

Marián Kotleba
zdroj: TASR/ Jaroslav Novák

Po odchode z ĽSNS stranu kritizuje nielen Uhrík, ale aj Milan Mazurek. Svojich bývalých straníckych kolegov nazval ako „primáti“„primitívi“. „Tvrdo sme tlačili na to, aby politika mala iný výzor, aby bola kvalitná, aby sme ľuďom ukázali, že nie sme banda primitívov a tupcov, že sme normálni, inteligentní ľudia, ktorým môžu zveriť do rúk riadenie štátu,“ dodal Mazurek, o rozpade strany sme v tom čase písali.

Zdroje: Startitup.sk, Staritup.sk, Startitup.sk, Aktuality.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá