Tuan si v Bratislave otvoril autentický podnik. Nalial doň 150-tisíc eur, nechcel len ďalšie lacné vietnamské bistro

  • Na Račianskej ulici 26 vyrástla nenápadná vietnamská reštaurácia, ktorá určite stojí za návštevu
  • Ide o prevádzku s názvom Family Restaurant & Sushi Bar, ktorej šéfuje kuchár z Vietnamu
cin
Family Restaurant & Sushi Bar
  • Na Račianskej ulici 26 vyrástla nenápadná vietnamská reštaurácia, ktorá určite stojí za návštevu
  • Ide o prevádzku s názvom Family Restaurant & Sushi Bar, ktorej šéfuje kuchár z Vietnamu

34-ročný Tuan Anh Do sa už od svojich 16-tich rokov priúčal remeslu kuchára od svojej mamy. Nadobudnuté skúsenosti z pravej vietnamskej kuchyne sa najskôr rozhodol zužitkovať v rôznych reštauráciách v Čechách. Svoje si prežil napríklad v známej pražskej Dong do, Duha restaurant.

Do Bratislavy prišiel so značnými obavami. Jediné, čo vedel, bolo, že chce do nášho hlavného mesta priniesť niečo viac, ako len ďalšie lacné vietnamské bistro. Svoju prevádzku navyše otvoril rovno počas lockdownu, čo celú situáciu poriadne skomplikovalo a vysporiadať sa s tým nebolo jednoduché.

„V Prahe som už dlhú dobu sníval o tom, že si raz otvorím vlastný koncept a reštauráciu. Teraz mám autentickú vietnamskú kuchyňu zahŕňajúcu pan-áziu ako takú,“ vysvetľuje.

Čo si ale pod pan-áziou predstaviť? Ide o stále častejšie vyskytujúci sa pojem. Pan-asianizmus bolo pôvodne myšlienkové hnutie, ktoré zaviedlo Japonsko po rusko-japonskej vojne začiatkom 20. storočia. Jeho úmyslom bolo spojiť všetky ázijské národy v spoločnom boji proti európskym imperialistom.

zdroj: Family Restaurant & Sushi Bar

Počas Druhej svetovej vojny ho Japonci používali ako svoju propagandu. Myšlienka upadla v časoch Studenej vojny, pretože mnohé územia ovládli Spojené štáty. Jediné, čo nám z týchto temných čias zostalo, je výraz pan-ázijský – v preklade celoázijský.

Recepty od rodiny

Tuan si dáva záležať, aby vo svojej prevádzke ľuďom servíroval originálne vietnamské receptúry, tak ako ho to naučila jeho mama. Rodinné recepty sú doplnené jedlami z celej Ázie a v ponuke nesmie chýbať ani sushi.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá