Sťažnosť Plačkovej nepomohla, prokurátor ju zamietol. S manželom sú stále stíhaní v drogovej kauze

  • Akciu z jesene 2021 zachytil azda každý
  • Aktuálne sa vec pohla vpred
plačková
Reprofoto: TV JOJ, Instagram/queen.plackova
  • Akciu z jesene 2021 zachytil azda každý
  • Aktuálne sa vec pohla vpred

Ak si na Slovensku a máš pripojenie k internetu, zaručene ti neušlo, že Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného Strausza brala z ich domu Národná kriminálna agentúra (NAKA). Tá ich zadržala pre podozrenie z trestnej drogovej činnosti a zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. 

Obe osoby sú stíhané

Influencerka aj s manželom čelili obvineniu a trestnému stíhaniu. Proti nemu podali aj sťažnosť. Aktuálne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ich sťažnosti zamietol a obaja sú tak aj naďalej stíhaní.

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR zamietol sťažnosti Z. P. a R. S. proti uzneseniu o vznesení obvinenia. Obe osoby sú stíhané pre členstvo v zločineckej skupine v prípade obchodovania s drogami,“ uviedla v stanovisku pre médiá hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Cestovať do cudziny zakázané nemajú

Zuzana Strausz Plačková s manželom, ktorí sú už viac ako tri mesiace obvinení z drogovej činnosti, po prepustení z policajnej cely navštívili niekoľko krajín. Právnik známej influencerky Martin Pohovej uviedol, že o jej cestách do zahraničia upovedomuje políciu aj napriek tomu, že nie je povinný.

Vždy to dávam na vedomie vyšetrovateľovi. Je to nad rámec mojej povinnosti, no robím to preto, aby nevznikla nejaká dezinterpretácia toho, čo sa deje,“ povedal pre denník SME.

Zdroje: GP, SME

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá