Ruský plukovník kritizoval Rusko, no rýchlo zmenil názor: Ukrajina bude nemilo prekvapená, otočil v televízii

  • V pondelok šokoval svet, keď si dovolil kritizovať Rusko v televíznom vysielaní
  • O pár dní na to už tvrdil, že Rusom sa darí na všetkých frontoch
Michail Chodarionok
Reprofoto/YouTube
  • V pondelok šokoval svet, keď si dovolil kritizovať Rusko v televíznom vysielaní
  • O pár dní na to už tvrdil, že Rusom sa darí na všetkých frontoch

Pár dní dozadu svojou otvorenosťou v ruskej televízii šokoval svet. Dva dni na to ruský armádny plukovník v zálohe Michail Chodarionok však obrátil. V televíznom vysielaní hovoril o dobrých vojenských vyhliadkach ruskej armády.

Na Twitteri na to upozornil reportér BBC Francis Scarr, ktorý video komentoval so slovami: „Zdá sa, že sa s ním niekto trochu porozprával.“

V televízii komentoval video zverejnené ruským ministerstvom obrany, ktoré má dokazovať, že Rusom sa darí útočiť na húfnice M-777, ktoré Ukrajinci dostali od Američanov. Dodal, že sa domnieva, že práve tieto húfnice budú pre Rusov priorita a budú ich vyhľadávať a ničiť.

Svoje sústredenie však rýchlo presunul k ukrajinskej armáde, ktorá podľa neho klame vo vojenských úspechoch a predpovedal jej zlé vojenské vyhliadky.

„Ukrajinou sa šíria zvesti, že zaznamenávajú na bojovom poli úspechy, darí sa im vykonávať protiútoky, raketami zasahovať ruské pozície alebo dokonca, že začali protiofenzívu. Ale nie je to pravda.“

To, že Ukrajincom sa nedarí, má podľa Chodarionokova najlepšie demonštrovať operácia na dnes už ikonickom Haďom ostrove. Ten má pre Rusov zo strategického hľadiska obrovskú hodnotu, keďže vďaka nemu môžu mať pod kontrolou skoro celé Čierne more.

Pre zvyšok sveta sa stal známym dnes už legendárnou hláškou jedného z ukrajinských vojakov: „Ruská vojnová loď, choď do r**i.“

Chodarionok okrem toho vylúčil, že by Ukrajina získala vzdušnú prevahu nad Ruskom. Rovnako podľa neho nepripadá do úvahy, že by sa jej podarilo získať nadradenosť nad ruskou čiernomorskou flotilou.

„Ukrajina bude v blízkej budúcnosti nemilo prekvapená. Môj názor je, že udalosti sa budú vyvíjať výlučne týmto smerom,“ uzavrel Michail Chodarionok.

Zmena názorov nastala veľmi rýchlo

Vo vysielaní štátnej ruskej televízie však bývalý ruský armádny plukovník v pondelok hovoril voľačo úplné iné. Aj samotnú moderátorku šokoval varovaním pred nepriaznivým priebehom ruských vojenských operácií na Ukrajine, pričom dodal, že situácia bude pre Rusko ešte horšia.

„Šíria sa tu informácie o nejakom morálnom či psychickom zrútení sa jednotiek ukrajinskej armády… Nič z toho sa však nepribližuje realite,“ cituje Chodarionokové slová z relácie „60 minút“ agentúra TASR.

Ďalej uviedol, že Rusko by malo počítať s tým, že sa do bojov môže zapojiť až milión ukrajinských vojakov, pričom onedlho sa začne prejavovať pomoc z Európy. Okrem toho sa vyjadril aj k izolácii Ruska.

„Neotáčajme rakety na Fínsko – vyzerá to smiešne. Najväčším problémom našej armády a politickej situácie je, že sme v úplnej geopolitickej izolácii. A celý svet je proti nám, aj keď si to nechceme priznať,“ povedal v pondelok Chodarionok.

Zdroje: Twitter/Francis Scarr, TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá