Polícia na východnom Slovensku zadržala mužov, ktorí nútili ženy k prostitúcii

  • Na východnom Slovensku prebehla veľká policajná razia
  • Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov
Policajná razia na východnom Slovensku
Policajná razia na východe Slovenska Facebook/Polícia SR Facebook/Polícia SR
  • Na východnom Slovensku prebehla veľká policajná razia
  • Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov

Polícia SR na svojom Facebookovom profile uverejnila príspevok, v ktorom informuje, že na východnom Slovensku prebehla veľká razia. Polícia tam zadržala mužov, ktorí mali mladé ženy nútiť k prostitúcii.

„Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii objasnili prípad obchodovania s ľuďmi spáchaný formou sexuálneho vykorisťovania na dvoch ženách pochádzajúcich z východného Slovenska. Podľa zistení polície mali 20-ročný Karol K. a 23-ročný Vladimír K. zlákať v januári 2022 na spoločné bývanie do rómskej osady v meste Trebišov dve ženy vo veku 18 a 20 rokov. Až do augusta 2022 ich mali denne nútiť pod hrozbou násilia aj násilím k poskytovaniu sexuálnych služieb,“ približuje v príspevku Polícia SR.

Ako ďalej polícia uviedla, muži mali ženy nútiť, aby za jedného klienta inkasovali od 15 do 30 eur. Všetky peniaze, ktoré ženy „zarobili“, museli odovzdať páchateľom, a tí peniaze míňali na nákup cigariet či alkoholu. „Ženy sa viackrát pokúsili o útek, vždy ich však našli, zbili a opäť nútili k prostitúcii,“ píše Polícia SR.

Obaja muži boli obvinení zo zločinu obchodovania s ľuďmi. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácií ÚHCP P PZ taktiež podal návrh na ich väzobné stíhanie.

Pod príspevkom sa objavili rôzne komentáre od ľudí, ktorí by mužom dopriali oveľa vyšší trest. „Smiešny trest, odsedia si a budú v tom pokračovať… a tie ženy budú mať doživotnú traumu,“ uviedla komentujúca. „Žalostne nízke tresty za takéto skutky,“ uvádza ďalšia.

„Dobrá práca, ale je to len kvapka v mori. Ženy v týchto komunitách to majú oveľa ťažšie,“ konštatuje pod príspevkom Zuzana.

Sledovanie maloletých v Komárne

Komárňanskí policajti preverujú viaceré oznámenia, že v troch obciach okresu došlo k sledovaniu maloletých detí čiernym vozidlom, ktorého posádka mala lákať deti do auta. Na sociálnej sieti o tom informuje nitrianska krajská polícia.

V jednom prípade malo ísť o vozidlo zn. Mercedes a v ďalšom prípade o Volkswagen. Uvedené skutočnosti polícia intenzívne preveruje. „Na základe jednej z previerok, ktoré vykonali komárňanskí policajti, bolo zistené, že osádka čierneho Mercedesu komunikovala s mladým dievčaťom, ktoré im bolo sympatické a lichotili jej. Týmto konaním sa nedopustili žiadneho protiprávneho konania,“ píše v statuse polícia, v záujme ktorej nie je vyvolávať paniku, ale pôsobiť preventívne.

„Aj preto dávame tieto informácie do pozornosti, aby sme informovali rodičov. Upozornite, prosím, deti, aby sa s cudzími ľuďmi nedávali do reči, nech si od nikoho neberú žiadne veci a nenasadajú cudzím ľuďom do auta,“ dodáva polícia, ktorá sa listom v podobnom znení obrátila aj na školy a školské zariadenia v okrese Komárno.

Zdroje: Facebook/Polícia SR, SITA, Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá