„Pred jeho bytom bývali fľaše.“ Susedia opitého šoféra zo Zochovej prehovorili

  • Susedia Dušana Dědečka prehovorili o dňoch po tragédii
  • Pred bytovkou vraj pravidelne postávali ľudia
  • O Dědečkovi sa povrávalo, že pil
Na snímke obvinený Dušan D. odchádza v sprievode členov Zboru väzenskej a justičnej stráže
Na snímke obvinený Dušan D. odchádza v sprievode členov Zboru väzenskej a justičnej stráže, TASR/Pavol Zachar
  • Susedia Dušana Dědečka prehovorili o dňoch po tragédii
  • Pred bytovkou vraj pravidelne postávali ľudia
  • O Dědečkovi sa povrávalo, že pil

Dátum 2. októbra 2022 bude navždy v Slovákoch rezonovať ako deň tragédie. Vo večerných hodinách sa totiž odohrala dopravná nehoda na Zochovej ulici, ktorá si vyžiadala celkovo 5 obetí. Nepríjemné spomienky na obdobie tesne po nehode stále trápia susedov opitého šoféra Dušana Dědečka, ktorý je aktuálne vo väzbe.

Chodili za nimi cudzí ľudia

Tých vyspovedal denník Plus jeden deň. Odkrývajú nepríjemnú realitu ich životov počas dní bezprostredne po tragédii. „Netuším, odkiaľ vedeli, že tu má byt. Boli to pre nás ostatných kruté momenty. Viackrát stála na ulici skupina ľudí, ktorí kričali rôzne nadávky až vyhrážky,“ spomína obyvateľka paneláku, v ktorej vinník dopravnej nehody Dušan Dědeček žil.

Dědečkova suseda má vraj s nahnevanou skupinkou ľudí tri osobné skúsenosti. Miestnych obyvateľov sa mali vypytovať na rodinu opitého vodiča, a to najmä na jeho syna, ktorý počas nehody v aute sedel tiež.

Obyvateľom mali údajne vadiť aj vždy prítomní novinári. „Nie je príjemné ani to, že sa tu začalo vynárať veľa novinárov. Žije tu veľa starších ľudí a tí nie sú pripravení na to, že vás obkolesí desať ľudí s kamerami. Navyše je nepríjemné, keď vás spájajú s takou udalosťou,“ uviedla obyvateľka.

O Dědečkovi malo byť v tamojších kruhoch známe aj to, že holdoval alkoholu. Nikdy to však nevnímali ako akúsi hrozbu. „Celý barák to vedel, že popíja, no myslím si, že nikto by na neho nepovedal, že potom sadne skutočne do auta,“ uviedla ďalšia susedka. „Pred jeho bytom boli pravidelne na chodbe fľašky od vína,“ prezradila následne.

Tragická nehoda na Zochovej zastávke v Bratislave

Ako sa to stalo

Ako sme ťa predošle informovali, vyšetrovateľ bratislavskej kriminálnej polície v utorok 4. októbra obvinil 60-ročného Dušana Dědečka z Bratislavy v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou na zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne trest odňatia slobody na doživotie.

Opitý 60-ročný vodič vozidla zn. Škoda SuperB zišiel v nedeľu 2. októbra večer v Bratislave vo vysokej rýchlosti mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova. V tom čase sa tam nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s ľuďmi čakajúcimi na spoj.

Ulica za Zochovou, ráno po nehode.
zdroj: Startitup

Na mieste zahynuli štyri osoby, traja ľudia boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalší traja utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. V priebehu pondelka 3. októbra pribudla ďalšia obeť, bolo ňou 21-ročné dievča. U vodiča po nehode zistili prítomnosť alkoholu na úrovni 1,69 promile.

Snaží sa dostať na slobodu

Ako je vyššie spomenuté, Dědeček momentálne čaká na oficiálny verdikt vo vyšetrovacej väzbe. Len prednedávnom však žiadal o svoje prepustenie. O udalosti informoval web tvnoviny.sk. Obvinený vodič mal žiadosť podať niekoľko dní dozadu, prokurátor jej však nevyhovel. O jeho ďalšom osude bude teda rozhodovať okresný súd.

Obvinený požiadal o prepustenie z väzby, ktorej prokurátor vo vlastnej kompetencii nevyhovel a túto žiadosť obvineného predložil na rozhodnutie sudcovi pre prípravné konanie,“ uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo.

Zdroje: Plus Jeden Deň, SITA

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá