Bagety s kvapkou alkoholu, bar v centre Bratislavy prišiel s jedinečným konceptom, aký tu ešte nebol

  • Baudelaire bar už svojim zákazníkom okrem nápojov ponúka aj niečo pod zub
  • Ide o takzvané Drink food, jedlo s kvapkou alkoholu
  • Všetko vyrába ručne šéfkuchár Michael Strasser
Baudelaire Bar
  • Baudelaire bar už svojim zákazníkom okrem nápojov ponúka aj niečo pod zub
  • Ide o takzvané Drink food, jedlo s kvapkou alkoholu
  • Všetko vyrába ručne šéfkuchár Michael Strasser

Baudelaire bar je niečo ako malý brat populárneho nočného podniku Bukowski. Otvorili ho v lete 2018 majitelia Michal, Martin a Milan a Bratislavčania si ho veľmi rýchlo obľúbili. Nájdeš v ňom rukopis typický pre trojicu mladých podnikateľov a bohémsku atmosféru doplnili o ponuku netradičných drinkov.

Tím predtým pracoval na príprave tématických večerov Capo di tutti Party a v roku 2016 si otvorili Bukowski Late Night Bar. Baudelaire bar na Panskej ulici sami opísali ako miesto, kde sa dá žúrovať rovnako ako v Bukowskom, no s väčšou dávkou pohodlia.

Ešte na jar svoju ponuku Baudelaire bar rozšíril o koncept takzvaného drink food a predstavil bagety bódlerky.

„Od otvorenia sme vedeli, že chceme v Baudelaire bare ponúkať aj kvalitné barové jedlo. Keďže to bola naša premiéra s kuchyňou, nechceli sme nič uponáhľať. Napokon sme prišli s konceptom drinkfood – jedlo, ktoré sa dobre hodí do baru, k popíjaniu, ale aj na zahnanie hladu počas dňa. Zároveň v každej bódlerke využívame trochu alkoholu na dotvorenie chuťového profilu, takže slovo drink v drinkfood má aj túto pointu,“ vyjadrili sa majitelia baru pre Startitup.

zdroj: Baudelaire Bar

V bare sa od začiatku jeho fungovania nachádza aj kuchyňa a všetko okolo bagiet sa vyrába ručne priamo v nej. Omáčky aj 12-hodín pečená sekaná v konvektomate sú z domácej produkcie, jedine bagety sa vyrábajú externe v pekárni, no na mieru pre potreby baru. Všetko pripravuje šéfkuchár Michael Strasser.

zdroj: Baudelaire Bar

Zákazníci majú na výber z niekoľkých typov bagiet, napríklad treska v tempura cestíčku, falafel v kaitifi ceste a 12 hodín pečená sekaná. Za všetky bódlerky zaplatíš 4,50 eur.

„Bódlerky by mali byť pevnou súčasťou nášho menu, takže v ponuke budú celý rok. Pracovať s nimi chceme podobne ako so shotmi známymi z našej druhej prevádzky Bukowski – pravidelne meniť jednu-dve raz za polroka. Takisto aj koncept bódleriek je postavený podobne ako pri shotoch – jednoducho prezentované ingrediencie a zaujímavé mená po kultových literárnych postavách,“ objasnil podnik.

zdroj: Baudelaire Bar

Medzi bagetami teda nájdeš názvy ako Marvin podľa postavy zo Stopárovho sprievodcu galaxiou, Renton z Trainspottingu, či Švejk. Do budúcnosti sa bar nebráni ani nápadu experimentovať aj s inými druhmi barového jedla.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech