Influencer Jovinečko si otvoril vlastný podnik: Príjemne nás prekvapila kvalita aj chuť

  • Influenceri a gastro si k sebe našli cestu
  • My sme sa išli pozrieť na nový počin Jovinečka
jovipointik
Startitup/Matej Hlbočan
  • Influenceri a gastro si k sebe našli cestu
  • My sme sa išli pozrieť na nový počin Jovinečka

Influenceri a foodbiznis ide v poslednej dobe k sebe. Či už sú to rôzne produkty, spolupráce s reťazcami, ako napríklad v prípade Separa a OMV, alebo aj vlastné prevádzky, napríklad Plačkovej, Majka Spirita či v minulosti Expl0iteda. Niektoré sa tešia obrovskému úspechu na začiatku a neskôr začnú upadať na kvalite, ale aj na počte zákazníkov. 

Influencer Jovinečko si otvoril vlastný podnik: Príjemne nás prekvapila kvalita aj chuť

Filip Jovanovič začal najskôr s tepovaním gaučov. Postupne sa však narástol na popularite vďaka svojim vtipným videám. Jovinečko, ako ho ľudia na internete poznajú, nie je v gastrosvete úplným nováčikom. Prejavil sa ako schopný podnikateľ a kde tu môžeš v obchodoch zahliadnuť aj jeho produkty, ako napríklad granolu alebo zdravé tyčinky. 

jovipoint
zdroj: Startitup/Matej hlbočan

Len pred pár dňami do jeho podnikateľského portfólia pribudla aj nová prevádzka Jovipoint, ktorá má spojiť chutné snacky, jedlo a skvelú kávu.

Je to však skutočne tak? Rozhodli sme sa, že sa pôjdeme presvedčiť na vlastnú kožu. 

Lokalita nenápadná, no premyslená

Jovipoint je otvorený skutočne čerstvo, a preto ešte možno množstvo ľudí ani len netuší, kde sa podnik nachádza. Podľa môjho názoru to je v skvelej lokalite, pri Račianskom mýte, kde ho ale človek musí chvíľku hľadať. Špendlík v logu ti následne pár metrov od legendárnej Bagetky ukáže tvoj cieľ. 

Priestory ako také sú veľmi komorné. Pokiaľ si chceš sadnúť k svojej káve, tak sa budeš musieť prevažne spoľahnúť na terasu a s ňou spojené pekné počasie. Vnútri sa totiž nachádza sedenie len pre skutočne obmedzené množstvo. Dizajn pôsobí moderne a zároveň neprekombinovane. 

Čo však chuť?  

Poďme sa však pozrieť na samotnú chuť. Milá obsluha pri bare ti hneď prezradí ich najväčších favoritov a prípadne ti odporučia presne to, na čo máš chuť. V ponuke sa okrem nápojov nachádzajú aj palacinky, šaláty a pomazánky či sendviče. My sme si nechali, samozrejme, poradiť. Skončili sme preto s voľbou domáceho „parižáku“ a karamelovej palacinky. 

Čo by to bolo za recenziu, keby sme neochutnali aj kávu. Veľmi milo ma prekvapilo, že namiesto toho, aby vznikli nejaké podobne chabé pokusy ako v prípade iných inflencerských káv, sa Filip rozhodol spolupracovať s tým najlepším, čo ponúkajú slovenskí pražiari.

Spojil sa konkrétne s legendou z Banskej Bystrice – Mlsnacava. Pokiaľ uvidíš kdekoľvek na Slovensku v kaviarni túto značku, tak svoju rannú šálku kávy celkom určite neoľutuješ. 

Okrem klasických nápojov ako espresso alebo flat white ma tiež prekvapila možnosť alternatívnej prípravy kávy, ako je napríklad batchbrew alebo aj osviežujúci coldbrew. Pokiaľ si si urobil letnú závislosť na espresso tonicu, tak aj tento drink nájdeš v ponuke. 

Návrat do detstva

Dosť však bolo o káve a poďme sa vrhnúť na ten spomínaný parižák. Za cenu 3,5 eur dostaneš neskutočne nadýchaný čerstvý chlebík a k tomu misku s poriadnou porciou šunky, hrášku a majonézy.

Tento parižák celkom určite nepatrí medzi jedlo, po ktorom budeš mať chuť si na pol hodinku ľahnúť a odfukovať. Je naozaj ľahký aj napriek tomu, že tam stále je majonéza. Ono popravde, na tomto šaláte sa nedá veľmi čo pokaziť, pokiaľ sú použité kvalitné suroviny. 

jovipoint
zdroj: Startitup/Matej Hlbočan

Následne nám na stole pristála aj palacinka. Rovnako za cenu 3,5 eur dostaneš naozaj obrovskú palacinku, ktorá je plnená domácim vanilkovým krémom a aj domácim karamelom a je posypaná mandľami.

Keď som do nej zakrojil, vanilková „láva“ sa prepojila s karamelom a po vložení si prvého sústa do úst som si spomenul na detstvo. Na dezert, ktorý si vyklopil z tégliku, odtrhol si dve tyčinky a na pudingovú tortičku sa ti rozlial tekutý karamel. Presne takto totiž chutí táto palacinka.

Okrem toho je však cesto naozaj nadýchané a nie zbytočne sladké. Ak však nie si úplný fanúšik sladkého, tak by som ti odporučil zvoliť skôr inú príchuť palacinky. 

Celkovo by som však zhodnotil Filipov projekt ako veľmi príjemné prekvapenie. Nie je to celkom určite len narýchlo zbúchaný biznis s peknou značkou. 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá