FATF*CK
fatf*ck 2
FATF*CK

Kontroverzné burgre FATF*CK ti pripravia IT-čkári: Koncept ich biznisu zahŕňa aj ďalší unikát

  • Dvaja kamaráti priniesli na trh kontroverznú značku FATF*CK
  • Ich burgre v okolí nemajú konkurenciu
  • Dvaja kamaráti priniesli na trh kontroverznú značku FATF*CK
  • Ich burgre v okolí nemajú konkurenciu

Kontroverzný streetfood v Prahe – názvom, ale aj celým konceptom podnikania. Presne to sa rozhodli priniesť do sveta gastra Tomáš Linhart a Nikolai Chereniak, ktorí stoja za podnikom FATF*CK.

Títo dvaja kamaráti, dovtedy pracujúci v oblasti IT sektore, sa rozhodli zakotviť v úplne inom odbore. A ako sami hovoria, boli prekvapení, aký úspech so svojím biznisom spravili takmer hneď na začiatku ich spoločnej cesty.

FATF*CK však nebol plánovaný ako stály projekt. „S Nikym sme sa zoznámili vďaka spoločnému známemu. Obaja sme mali nejaký voľný čas medzi ďalšími projektmi a povedali sme si, že by bolo fajn skúsiť v medzičase niečo spolu.“

„Môj projekt sa týkal výživy a práve som zaobstaral gastronomickú výrobňu (väčšiu kuchyňu), pri ktorej bolo potrebné hneď platiť nájom,“ hovorí Tomáš.

„Projekt sme vymýšľali na konci roka 2020 a štartovali sme ešte v lockdowne v marci 2021. Názov FATF*CK bol potom schválne vybraný, aby bol trochu kontroverzný a v rozvozových appkách zaujal na prvý pohľad.“

To sa vo finále celkom podarilo, pretože od druhého mesiaca, hneď ako dokončili všetky registrácie a boli zaevidovaní na rozvozové služby, sa konštantne snažili vyrovnať so vzrastajúcim dopytom.

FATFUCK
zdroj: FATF*CK

„Názov zaujme a burgre, ktoré robíme, našťastie, ľuďom naozaj chutia. Veľa si zakladáme na pečení vlastného pečiva, mletí nášho mixu BIO hovädzieho, používaní najkvalitnejších surovín a príprave všetkého úplne od nuly, bez polotovarov. Občas stačí použiť správne suroviny (vstupy), dopriať im dostatok času, dodržať technologický postup a výsledok sa dostaví.“

Desiatky tisíc eur

Začiatok a rozjazd biznisu stál kamarátov približne 60- až 70-tisíc eur. Časť bola z ich vlastných zdrojov a na spotrebiče si spätne zabezpečili financovanie.

„Časť toho, čo sa zarobí, ide, samozrejme, na naše osobné náklady, časť na splátky úverov a zvyšok investujeme späť do ďalšieho rozvozu. Po približne šiestich mesiacoch prevádzky našej výrobne sme pridali aj bistro, ktoré má pred sebou ešte veľa práce, kým bude celkom vyhovovať našim predstavám.“

FATFUCK
zdroj: FATF*CK

Majitelia už teraz riešia aj ďalší rast. Začínali počas pandémie, keď z gastra veľa ľudí odišlo za inou prácou. Vedeli preto, že hľadanie pracovníkov nebude vôbec jednoduché a vyžiada si to obrovskú snahu.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá