Jedlo ti pripraví „otec“ Gordona Ramsayho. V TOP reštauráciách sveta necháš od 300 eur po tisíce

  • Sprav si zážitok na celý život
  • Pozri sa na najluxusnejšie reštaurácie sveta
  • Budeš si musieť pripraviť stovky až tisícky eur
reštaurácia jedlo luxus šéfkuchár
  • Sprav si zážitok na celý život
  • Pozri sa na najluxusnejšie reštaurácie sveta
  • Budeš si musieť pripraviť stovky až tisícky eur
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Pokiaľ patríš medzi fanúšikov dobrého jedla, určite raz za čas snívaš o tom, aké by to bolo zájsť do jednej z tých najluxusnejších reštaurácií sveta. Niektoré z tých najhonosnejších sú pritom od Slovenska vzdialené iba pár hodín letecky. Na pohostenie v jednej z nich si však budeš musieť vyhradiť stovky, možno až tisícky eur.

Ide o reštaurácie, ktoré sú stelesnením luxusu a tej najväčšej svetovej kvality. Skutočný labužník a milovník gastronómie by si tak aspoň raz za život nemal nechať ujsť návštevu v jednej z týchto prevádzok. Zoznam 10 najdrahších reštaurácií na svete bol zhromaždený z portálov Luxhabitat, Insider Paper a Bscholarly

10. Ithaa Undersea, Maldivy (298 €/osoba)

Prvá reštaurácia pod morskou hladinou sa nachádza na ostrove Rangali na Maldivách. Jedlo si v nej môžeš vychutnať päť metrov pod morskou hladinou, pričom budeš mať exkluzívny pohľad na morskú scenériu a koralové krásy. 

Do reštaurácie sa zmestí 14 hostí a v ponuke sú výnimočné menu či kokteily. Na výber máš zo štvorchodového obedového menu alebo šesťchodového večerného menu, ktoré pozostáva prevažne z kuchyne Európy v kombinácii s tými najlepšími vínami sveta.

Podniku velí Talian Marco Amarone. Na to, aby si si rezervoval miesto, však budeš musieť stráviť noc v päťhviezdičkovom rezorte Conrad Rangali.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ithaa (@ithaa.undersea.restaurant)

 

9. Aragawa, Tokio (242 € – 345 €/osoba)

Steaková reštaurácia sa nachádza v podzemí starej kancelárskej budovy v metropole Japonska. Aragawa ponúka menu à la carte, každé z jedál má teda inú cenu a tá výsledná od teba a toho, čo si vyberieš.

Podnik je preslávený kvalitou hovädzieho mäsa, ktoré malo tie najlepšie podmienky a je špeciálne ošetrené. Naješ sa tu za takmer 350 eur, no mysli na to, že dostaneš kvalitu, ktorá sa len tak nevidí.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 本店 新橋田村町 麤皮 (@aragawa.tokyo)

8. Kitcho Arashiyama v Tokiu (354 € – 531 €/osoba)

Japonská sieť reštaurácií pozostáva zo šiestich pobočiek v celej krajine, no tá v Tokiu je považovaná za najlepšiu, pretože získala tri michelinské hviezdy. Ponúka degustačné menu s desiatimi chodmi, ktoré obsahuje tie najluxusnejšie suroviny sveta. Okrem toho sa od Aragawy líši aj tým, že je známa svojím krásnym vzhľadom a okolitým prostredím.

Reštaurácia je zariadená v štýle oslavnej miestnosti s tatami podložkami a nízkymi stolmi, z ktorých je výhľad na prekrásne záhrady. Každému chodu je venovaná dôkladná pozornosť vo výbere surovín, prezentácii a načasovaní. Šéfkuchár Kunio Tokuoka sa totiž uspokojuje iba s tým najlepším.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Raphael Che (@rche3131)

7. Guy Savoy v Paríži (358 € – 583 €/osoba)

69-ročný francúzsky šéfkuchár Guy Savoy má dve reštaurácie, ktoré nesú jeho meno, jednu v Las Vegas a druhú v Paríži. Obe reštaurácie získali viaceré michelinské hviezdy, no podnik v hlavnom meste Francúzska sa považuje za „hlavný“.

Reštaurácia ponúka degustačné menu s 13 chodmi, ktoré ťa bez nápojov vyjde na približne 626 dolárov a je silno orientované na mäso, uvádza Wealthy Gorilla. Ide o špeciality ako marinovaná kačica, grilovaný holub, ryba monkfish, ale aj kaviár z baklažánu.

Guy Savoy vychoval svetoznámeho kuchára Gordona Ramseyho a má ďalšie štyri úspešné reštaurácie vo Francúzsku. Je teda dosť pravdepodobné, že z návštevy jedného z jeho podnikov aj napriek vysokej sume určite neodídeš s hladom ani smutným výrazom v tvári.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Guy Savoy (@guysavoy)

6. Restaurant De L’Hôtel De Ville vo Švajčiarsku (386 €/osoba)

Kombinácia výnimočnej kvality jedla a nezabudnuteľného stolovacieho zážitku. Pokiaľ v peňaženke nájdeš nepotrebných 400 eur, degustačné menu s jedenástimi chodmi nebude tou najhoršou voľbou. Jeho súčasťou sú: filet z jahňacieho mäsa, mušle so šafranom, „Scarlett paradajka“ či hovädzie grilované s divokým korením.

K jedlu si môžeš vybrať fľašu vína z vínneho menu, ktoré má štyridsať strán. Reštaurácia má tri michelinské hviezdy a kuchyňu vedie renomovaný šéfkuchár Frank Giovani, ktorý sa v jednej z najlepších reštaurácií sveta snaží hosťom ponúknuť výnimočný stravovací zážitok.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Hôtel de Ville de Crissier (@hoteldevillecrissier)

5. Maison Pic Valence v Paríži (415 €/osoba)

Túto luxusnú rodinnú reštauráciu vedie 53-ročná šéfkuchárka Anne-Sophie Pic, ktorá ako jedna z mála žien vedie reštauráciu s troma michelinskými hviezdami. Vychutnáš si tu deväťchodové menu, ktoré obsahuje kozí syr banon berlingots, srnčie marinované v sake lees a tie najlepšie čokoládové dezerty.

Sophie je známa tým, že s jedlom experimentuje a využíva nezvyčajné chute na prezentovanie jedál, ktoré sú vizuálne atraktívne a chutné. Reštaurácia tento rok oslávila svoje 130. narodeniny a deväťchodové jedlo si vychutnáš v nádherných stredomorských záhradách.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Maison Pic (@maisonpic_)

4. Masa v New Yorku (554 €/osoba)

Jedna z najluxusnejších newyorských reštaurácií je známa svojou japonskou kuchyňou. Šéfkuchárom tejto reštaurácie je Masayoshi Takayama, ktorý je vo svojom odvetví vysoko uznávaný a je považovaný za jedného z najlepších sushi majstrov na svete.

Ceny za jedlo sa tu pohybujú okolo 545 eur na osobu a zahŕňajú 20-chodové omakase menu, ktoré je postavené na najkvalitnejších surovinách, ako sme ťa informovali v tomto článku.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Masayoshi Takayama (@chefmasanyc)

3. Ultraviolet v Šanghaji (531 € – 839 €/osoba)

Treťou najdrahšou reštauráciou je unikát s jedným stolom, ktorý pojme maximálne desať ľudí. Za svoje peniaze si však budeš užívať medzi 10 a 20 degustačnými chodmi, pričom každý z nich vyzdvihuje rôzne suroviny a je prezentovaný tými najinovatívnejšími spôsobmi.

Cieľom reštaurácie je poskytnúť celkový zážitok, a to nielen v oblasti jedla, ale uspokojiť všetky ľudské zmysly. Používa na to zvukové a vizuálne efekty, ktoré sú premietané a púšťané v pozadí počas toho, ako ješ.

Ultraviolet vedie francúzsky šéfkuchár Paul Pairet a skupina VOL. Reštaurácia s tromi michelinskými hviezdami sa môže pochváliť najväčším pomerom zamestnancov k hosťom, keďže troch hostí obsluhuje jeden zamestnanec.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ultraviolet by Paul Pairet (@uvbypp)

2. Per Se v New Yorku (634 €/osoba)

Druhá najdrahšia reštaurácia sveta sa nachádza vo „veľkom jablku“. Od svojho otvorenia v roku 2004 získala tri michelinské hviezdy, pričom pre šéfkuchára Thomasa Kellera ide už o druhú reštauráciu s týmto ocenením. Per Se je známa predovšetkým svojou vynikajúcou jemnou prezentáciou a výnimočnými chuťami.

Ponúka výber troch degustačných menu, vrátane vegetariánskej možnosti, no deväťchodové degustačné menu sa sústredí hlavne na francúzsku a americkú kuchyňu a ide o najobľúbenejšiu voľbu zákazníkov.

Reštaurácia má 19 stolov s výhľadom na Columbus Circle a Central Park a pokiaľ patríš medzi milovníkov vína, Per Se ponúka na výber z 2-tisíc fliaš.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Per Se (@perseny)

1. Sublimotion na Ibize (2 200 €/osoba)

Reštaurácia Sublimotion nachádzajúca sa na ostrove Ibiza v našom rebríčku suverénne zvíťazila. Reštaurácia je otvorená len niekoľko mesiacov v roku počas španielskeho leta, od 1. júna do 30. septembra, a vedie ju šéfkuchár s dvoma michelinskými hviezdami Paco Roncero.

Táto reštaurácia ponúka jedinečný zážitok, ktorý je kombináciou kulinárskeho umenia, technológie a inovácií. Ceny za jedlo sa tu pohybujú okolo vyše 2-tisíc eur na osobu, pričom zážitok zahŕňa 20-chodové menu. 

Obsluhovať ťa bude tím dvadsiatich piatich profesionálov, ktorí ti budú menu postupne predkladať v priebehu troch hodín. Kým si budeš vychutnávať svoje jedlo, zažiješ laserovú svetelnú šou, prvky virtuálnej reality a projekčné mapovanie, aby sa tvoj zážitok katapultoval do astronomických výšin.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sublimotion Ibiza (@sublimotionibiza)

Čítaj viac z kategórie: Zo sveta

Zdroje: Luxhabitat, Insider Paper, Bscholarly, Wealthy Gorilla, archív Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá