V tomto bare by si mal stráviť maximálne 20 minút

  • Mini Bar by Spin je novým barom v centre Bratislavy
  • Podnik je ďalšou kreáciou spoločnosti, ktorá vlastní aj SPIN me around - POP up coctail bar
  • Základ konceptu tvoria Negroni a Shoty
minb-coll
archív SIU/archív Michal Trizuliak
  • Mini Bar by Spin je novým barom v centre Bratislavy
  • Podnik je ďalšou kreáciou spoločnosti, ktorá vlastní aj SPIN me around - POP up coctail bar
  • Základ konceptu tvoria Negroni a Shoty

Priestory Minibaru absolútne vystihujú jeho samotný názov. Je presnou kópiou SPINu, no celá atmosféra baru je inšpirovaná filmom Downsizing, kde sa o hlavnú úlohu postaral Matt Damon. Priestory sú oproti SPIN baru o polovicu menšie vrátane barového pultu a samozrejme barmanov. Údajne to bola aj jedna z podmienok výberového konania na pozíciu barmana.

Koncept je založený na veľmi známom koktaili NEGRONI, ktorý sa skladá z ginu, vermouthu a campari v správnom pomere. „Sústreďujeme sa na tento drink, robíme ho na sedem spôsobov – ako sedem dní v týždni. Ľudia, ktorí chodia často von a poznajú coctail bary, poznajú negroni.“ vyjadril sa majiteľ Michal Mickey Trizuliak. Neodmysliteľnou súčasťou nápojového lístka sú SHOTY.

Ochutnali sme ich množstvo a môžeme potvrdiť, že niečo tak špecifické sme nepili takmer nikde. Zaujímavým je napríklad shot Blow Job z rady Crazy shots, ktorý sa pije bez rúk.

Ďalším zaujímavým drinkom je Women´s Revenge, tzv. ženská pomsta, kde Mickey poznamenal „Pozor, ani jeden shot nie je taký, ktorý by nebol chutný.“ Teraz ti asi ide po rozume, prečo ten názov? Odpoveď sme nedostali ani my. Museli sme ho vypiť. Veľmi rýchlo sme však pochopili, prečo. :)

Koncept dopĺňajú shoty z radu Cakecary shots. Sú to „pretavené“ chute koláčov do tekutého stavu – doslova. Chutia napríklad ako Tiramisu, jablková štrúdla, či čučoriedkový cheesecake.

Z konceptu SPINu prevzali kocky osudu: „Každá kocka znamená niečo iné. Určujú chuť, farbu a typ základného alkoholu.“ Nie každý barman by zvládol urobiť drink z týchto „kockových“ požiadaviek, Mickey poznamenal: „Je to ultra profesionálna, zložitá vec. Tieto kocky sú barmanskou súťažou. Barman má obvykle na súťaž týždeň, možno dva. U nás je to tri a pol minúty na to, aby drink vedel urobiť. Je zvykom, že barmani majú za noc aj 15 barmanských súťaží.“

Prečo 20 minútový bar?

Ich pracovný názov baru je „20 minútový“. No tento fakt je možné pochopiť až po osobnej skúsenosti – keď vypijete 3/4 nápojového lístka. „Odporúčame tu stráviť nie viac ako 20 minút. Ono je to zaujímavé, je to chutné a zábavné. To znamená, že keď ťa to chytí, pohltí ťa to úplne. Ani nevieš ako a stráviš tu hodinu a pol a vyskúšaš skoro všetko.“ Pijú sa totiž veľmi dobre a rýchlo. Po strávených dvoch hodinách v bare máš slušnú náladu. A ako hovoria barmani, niekedy to skončí aj ráno „body-shotom“ na bare – piješ tequilu z brucha mladej dievčiny.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech