„Ľudia mi tvrdili, že moja káva z Vietnamu je otrávená.“ Patrik svoju pražiareň prispôsobil Slovákom
- Patrik pracuje v IT sektore
- Káva mu však zavoňala natoľko, že si otvoril pražiareň
- Niekedy mu zákazníci vedia pozastaviť mozog
- Patrik pracuje v IT sektore
- Káva mu však zavoňala natoľko, že si otvoril pražiareň
- Niekedy mu zákazníci vedia pozastaviť mozog
Patrik Jaroš má 42 rokov, a aj keď ho práca za počítačom v IT firme baví, rozhodol sa pre skutočné voňavý a chutný biznis a založil si pražiareň Frišná káva v Detve. Jeho zámerom je priniesť ľudom značne kvalitnejšiu kávu, ako v dnešných dňoch kúpia v obchodoch.
Káva mu učarovala u konkurencie
Patrik si svoju cestu k výberovke našiel približne pred 5 rokmi. Keď bol raz navštíviť mamu v rodných Topoľčanoch, zaujala ho káva v teraz už konkurenčnej pražiarni.
„Ja som sa tam vtedy z nenazdajky zastavil a ten svet mi skutočne učaroval. Vtedy som si tam aj kúpil prvý balíček kávy.“
Výberová káva je termín používaný na označenie kávy, ktorá pochádza zväčša z malých farmárskych alebo rodinných plantáží. Kladie sa veľký dôraz na kvalitu, pestovanie, spracovanie a chutnosť kávových zŕn. To sa následne odzrkadlí aj do hodnotenia. Práve výberové kávy dosahujú tie najvyššie hodnotenia, zvyčajne medzi 80 až 100 bodov.
Začala myšlienka vlastného praženia
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Káva zrazu zdražela aj o 100 %
- O tom, čo ho najviac v biznise s kávou zaskočilo
- Ako prebiahalo otvorenie počas druhého lockdownu
- Aké bizárne zážitky so zákazníkmi mal a prečo sa mu pri niektorých „zastavuje mozog“
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom