„Ľudia mi tvrdili, že moja káva z Vietnamu je otrávená.“ Patrik svoju pražiareň prispôsobil Slovákom

  • Patrik pracuje v IT sektore
  • Káva mu však zavoňala natoľko, že si otvoril pražiareň
  • Niekedy mu zákazníci vedia pozastaviť mozog
frisna káva
Reprofoto: Instagram/frisnakava
  • Patrik pracuje v IT sektore
  • Káva mu však zavoňala natoľko, že si otvoril pražiareň
  • Niekedy mu zákazníci vedia pozastaviť mozog

Patrik Jaroš má 42 rokov, a aj keď ho práca za počítačom v IT firme baví, rozhodol sa pre skutočné voňavý a chutný biznis a založil si pražiareň Frišná káva v Detve. Jeho zámerom je priniesť ľudom značne kvalitnejšiu kávu, ako v dnešných dňoch kúpia v obchodoch. 

Káva mu učarovala u konkurencie 

Patrik si svoju cestu k výberovke našiel približne pred 5 rokmi. Keď bol raz navštíviť mamu v rodných Topoľčanoch, zaujala ho káva v teraz už konkurenčnej pražiarni.

„Ja som sa tam vtedy z nenazdajky zastavil a ten svet mi skutočne učaroval. Vtedy som si tam aj kúpil prvý balíček kávy.“

Výberová káva je termín používaný na označenie kávy, ktorá pochádza zväčša z malých farmárskych alebo rodinných plantáží. Kladie sa veľký dôraz na kvalitu, pestovanie, spracovanie a chutnosť kávových zŕn. To sa následne odzrkadlí aj do hodnotenia. Práve výberové kávy dosahujú tie najvyššie hodnotenia, zvyčajne medzi 80 až 100 bodov. 

Začala myšlienka vlastného praženia

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM
Zdroj: Instagram/frisnakava

Najnovšie videá

Trendové videá