Mexiko vymenil za Bratislavu, otvoril si tu podnik, aký v našej krajiny nemá obdobu

  • Brian Navarro s jeho tímom prináša do Bratislavy pravé Mexiko
  • Mezcalli spája reštauráciu a kokteilový bar, ktorý je slovenským unikátom
Mezcalli
Mezcalli
  • Brian Navarro s jeho tímom prináša do Bratislavy pravé Mexiko
  • Mezcalli spája reštauráciu a kokteilový bar, ktorý je slovenským unikátom

Mexická reštaurácia nesúca meno Mezcalli sa nachádza na Námestí SNP v Bratislave. Za konceptom stoja kamaráti, ktorí sa väčšinu života pohybovali v gastro svete. Po dlhom čase práce pre iných sa rozhodli pustiť sa do niečoho vlastného.

„Vždy nás to lákalo k Mexiku, keďže je to veľmi zaujímavá krajina a jeden náš partner Brian Navarro je rodený Mexičan. Pôvodne sme chceli otvoriť kaviareň/kokteil bar/cukráreň v mexickom štýle, a to z dôvodu, že niečo také tu v Bratislave nenájdete,“ objasnil pre Startitup spoluzakladateľ Mezcalli Michal Hoffmann.

Podľa Michala to bola príležitosť preraziť na trhu, navyše mexický štýl im bol vždy blízky. Avšak na to, aby otvorili kvalitnú reštauráciu, samozrejme, potrebovali aj mexického šéfkuchára, ktorého najskôr nemali.

„Časom sme ale úplnou náhodou narazili na Briana a po spriatelení sme sa rozhodli vytvoriť koncept, ktorý spája reštauráciu a kokteilový bar, aký nie je nikde inde na Slovensku a je to niečo, po čom ľudia a hlavne Mexičania naozaj túžia.“

Brian je Mexičan narodený priamo v Mexiko City, vyštudoval University of Culinary Arts and Gastronomy. Po štúdiu pracoval v Texase v Steakhouse Old Hickory, skúsenosti nabral aj v sieti Marriott hotelov a následne v Mexiku, v reštaurácii špecializovanej na zdravé jedlo.

Po čase odišiel do Abu Dhabí, kde začal pracovať v reštaurácii Asia de Cuba, zameranú na latinskú kuchyňu, kde pôsobil 2,5 roka. Jeho highlightom bola ale práca v hoteli The Greenbrier, kde pracoval ako sous-chef viac ako 3 roky a varil vysokú francúzsku kuchyňu.

Počas jeho kariéry sa taktiež zúčastňoval viacerých kuchárskych súťaží po celom svete, kde získal niekoľko prestížnych ocenení. Na Slovensko pricestoval kvôli túžbe nadobudnúť skúsenosti aj z európskej kuchyne.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá