Najočakávanejšia „otváračka“ tohto mesiaca. Elitný šéfkuchár vytvoril v Bratislave nový podnik

  • V širšom centre Bratislavy vzniká nová reštaurácia
  • Stojí za ňou Martin Novák
  • Oficiálne svoje brány otvorí 6. novembra
Martin Novák, Marco Pierre White
Martin Novák, Marco Pierre White reprofoto: Instagram/chef_martin_novak_official
  • V širšom centre Bratislavy vzniká nová reštaurácia
  • Stojí za ňou Martin Novák
  • Oficiálne svoje brány otvorí 6. novembra

Spája netradičné suroviny aj chute

Martin je toho názoru, že každý deň je jeden veľký experiment, keď človek dostane niečo nové do rúk. Veľmi rád pracuje s netradičnými surovinami, ako je napríklad bravčová hlava. Hovorí, že ľudia majú voči tomu predsudky, majú z toho jedla paniku, ale výsledok je úplne iný.

„Keď si človek zoberie, že v hlave sú dobré časti mäsa, a viete, ako to pripraviť, vie z toho byť super jedlo. Ľudia majú voči mnoho veciam blok. Aj preto sa snažím písať jedálny lístok tak, aby som to zbytočne nerozvíjal. Snažíme sa fungovať na vlastných surovinách, vyrábame vlastné zaváraniny na zimu, fermenty, rád používam netradičné kombinácie, ktoré by človeku ani nenapadli.“

Napríklad vymyslel aj pokrm s názvom enciánová zmrzlina s domácou buchtou.

„Človek si povie, že zmrzlina z plesnivého syra? Ale je to fajn, tieto netradičné veci ma baví robiť, hoci si to zákazník často nevie najprv ani predstaviť. S obľubou používam tiež kombináciu ovocia s bryndzou, no takéto veci musia klapnúť, je jasné, že veľakrát to je o mojej chuti a niekomu to nemusí sadnúť.“

Aj preto sa snažia do toho viac zapojiť aj head chefa, sous chefov, aby boli viacerí, a keď to väčšine chutí, až vtedy si povedia, že je to dobrá voľba. Človek nikdy neulahodí všetkým.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Novák (@chef_martin_novak_official)

Podstatné je podľa neho to, aby človek varil s láskou a robil to najlepšie, ako to cíti.

„To je to najlepšie, čo môže urobiť. Kašľať na to, že nebude vystavený v nejakom rebríčku, ktorý je zostavený podľa toho, kto do toho koľko zainvestoval. Na tom mi nezáleží. Pre mňa je najviac to, keď vidím ľudí, ako jedia, prídem za nimi, pokecáme, povedia, že im chutilo, že toto nečakali, že toto by nikdy nezjedli, a tu im to chutilo. Hnať sa za niečím, čo na Slovensku neexistuje, je zbytočné.“

Zdroje: Kávičkári, Søgu

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá