Najsmrteľnejšia rakovina Slovákov má nového nepriateľa. Vedci objavili účinnú kombináciu látok (VÝSKUM)

  • Desaťročný výskum priniesol prevratný objav v prevencii rakoviny čriev
  • Prírodný antioxidant v spojení s ďalšími látkami dokáže spomaliť rast nádorov
Vedkyňa pri práci.
  • Desaťročný výskum priniesol prevratný objav v prevencii rakoviny čriev
  • Prírodný antioxidant v spojení s ďalšími látkami dokáže spomaliť rast nádorov
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Vedci opäť prekvapujú svet novými zisteniami o červenom víne. Najnovšia štúdia naznačuje jeho významnú úlohu v prevencii rakoviny hrubého čreva a konečníka. Výskumníci objavili v tomto obľúbenom nápoji látku, ktorá môže chrániť bunky pred poškodením. Víno samo o sebe, respektíve alkohol, je však známy karcinogén, a teda ide len o jeho časť.

Resveratrol, prírodný antioxidant, sa nachádza v hrozne, čučoriedkach, arašidoch, kakau a červenom víne. Vedci už dlhé roky skúmajú jeho účinky na ľudský organizmus. Niektoré predpoklady sa potvrdili, iné vyvrátili. Kombinácia resveratrolu s vitamínom C a beta glukánmi prináša sľubné výsledky.

„Kombinácia beta glukánu, vitamínu C a resveratrolu predstavuje unikátne spojenie s viacerými synergickými účinkami pre organizmus,“ potvrdzuje odborník na imunitu Adrián Doboly z biotechnologického laboratória Natures.

Čítaj viac z kategórie: Zaujímavosti

Zdroje: University of Leicester, Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá