O tejto kuchyni môžeme na Slovensku len snívať. Regal Burger ju preto otvoril v Prahe

  • Slovenský Regal Burger otvoril v Prahu koncept zdieľanej kuchyne, ktorý by na Slovensku nebol povolený kvôli legislatíve
  • Zdieľaná kuchyňa bude hlavne pre gastro nadšencov a ľudí, ktorí si chcú vyskúšať svoju receptúru
  • Real Burger plánuje ďalšiu expanziu a na Slovensku a v Česku už otvoril 19 prevádzok
 srcset
Regal Burger
  • Slovenský Regal Burger otvoril v Prahu koncept zdieľanej kuchyne, ktorý by na Slovensku nebol povolený kvôli legislatíve
  • Zdieľaná kuchyňa bude hlavne pre gastro nadšencov a ľudí, ktorí si chcú vyskúšať svoju receptúru
  • Real Burger plánuje ďalšiu expanziu a na Slovensku a v Česku už otvoril 19 prevádzok

Ak máš nápad podnikať v gastro biznise, pravdepodobne narazíš na byrokratické záležitosti, ktoré ti značne spomalia tvoju cestu za chutne zarobenými peniazmi. Slovenský Regal Burger to vyriešil po svojom a ako informuje magazín Forbes, v Prahe otvoril netradičnú kuchyňu pre verejnosť.

Jedným problémom sa pri gastro biznise stáva komunikácia s úradmi, hygienou alebo schvaľovaním svojho kuchynského priestoru, tým druhým je odhad potenciálu tvojho nápadu. Asi nikto nechce investovať tisícky eur do projektu, o ktorom nevieš ako skončí a či bude mať u ľudí úspech.

Regal Burger je na Slovensku známy hlavne svojimi chutnými burgrami a doteraz otvorili niekoľko prevádzok na Slovensku, Česku a plánuje expanziu do Rakúska. Dokopy majú 19 prevádzok v dvoch krajinách.

Zdieľanie kuchyne pre nápady

V Prahe však začal ponúkať pre gastro nadšencov otvorenú, zdieľanú kuchyňu, ktorú si môžu prísť vyskúšať všetci, ktorí majú nejaký nápad alebo chcú otestovať svoje receptúry.

„Plne vybavená kuchyňa spĺňajúca všetky hygienické štandardy, to nie je len tak. Nemusíš hneď investovať milióny do vybavovania tej vlastnej. Rezervujte si dátum, čas a môžeš s chuťou začať,“ píše sa na stránke Chef starter, čo je meno novej zdieľanej kuchyne.

Súčasťou prenájmu kuchyne je aj sklad, kde môžu potenciálni podnikatelia v gastro biznis skladovať svoje potraviny. Preto skladovanie potravín platí taktiež veľmi veľa regulácií a týmto spôsobom dokážu ušetriť čas a peniaze.

Čítaj viac >> Regal Burger rastie ako huby po daždi. Po Rakúsku plánuje expanziu do ďalšej krajiny, zvažuje aj investora

Ceny za prenájom kuchyne sa pohybujú od 410 do 460 českých korún na hodinu v závislosti na tom, v akej hodine si kuchyňu rezervuješ.

Sklad si dokážeš prenajať za 149 korún za jednu policu. Ceny však platia len na základe dlhodobej spolupráce, čo znamená 3 až viac mesiacov.

„Či už chceš predávať na farmárskych trhoch alebo rozbehnúť svoju vlastnú reštauráciu, sme tu pre teba. U nás môžeš variť v profesionálnej kuchyni alebo sa ďalej vzdelávať a zúčastniť sa najrôznejších foodie udalostí, workshopov a kurzov,“ opisuje priestory stránka.

zdroj: Regal Burger

Na Slovensku by sa to zatiaľ nepodarilo

Zdieľaná kuchyňa tak môže pomôcť začínajúcim kulinárom alebo street food predajcov. Na Slovensku by takýto koncept zdieľaných kuchýň neprešiel, keďže by to legislatíva nedovolila.

Ako však píše magazín Forbes, Regal Burger má dohodu s obchodnými centrami Eurovea a Aupark, kde si môžeš prenajať kuchynskú jednotku vo foodcourte, ktorá je plne vybavená.

Rok 2020 bude pre Regal Burger opäť rušný, a vyzerá to, že aj úspešný. V otváraní prevádzok smelo pokračujú.

O pár týždňov otvárame v Bory Mall, neskôr počas roka je to Stanica Nivy, ale aj Nitra, Prešov a niekoľko ďalších prevádzok, chceme sa sústrediť na dotiahnutie nášho konceptu Streetfood, kde sa snažíme do foodcourtov dostať ako partnerov kvalitné externé street gastro prevádzky, ale vytvárame pod ním aj nové vlastné koncepty,“ prezrádza plány spoluzakladateľ Jozef Bardík s tým, že naďalej by chceli zvyšovať potenciál brandu v Rakúsku.

Tržby Regal Burgru každým rokom narastajú a len za rok 2018 hospodárili podľa Finstatu s viac ako 1,2 miliónmi eur, z toho vykázali zisk takmer 18-tisíc.


Najnovšie video